المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : الكتابة فى ملف" الوورد " مقلوبة ماالسبب؟


target_32
04-06-2006, 04:45 AM
بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخوانى

كلما انزلت ملف " وورد " و فتحته لأقرأه وجدت الكتابة مقلوبة

و سأضرب مثلاً :

البسملة تقرأ هكذا :

بسم الله الرحمن الرحيم

و لكنى أجدها فى الوورد هكذا :

الرحيم الرحمن الله بسم

فما سبب ذلك ؟

S U L T A N
04-06-2006, 05:41 AM
ما هي لغة الجهاز ؟
ماهي لغة الاوفيس
هل قمت با اضافه خطوط جديده


هل جربت حذف الاوفيس وتثبيته من جديد؟
====================

Evanescence
04-06-2006, 05:47 AM
أخي تارجت عيد التأكد من خصائص اللغة عندك
CONTROL PANAL
ثم
regional and language option
في اول تاب regional option
تأكد من اول خيار arabic egypt او حسب دولتك مش فارقة
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بعد كدة في التاب التالت advanced
اختار بردو arabic
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
وفي التاب التاني Languages
دوس علي details ومن الويندو اللي هيتفتحلك أختار advanced
وعلم علي علامة الصح الاولانية extend support ....... الي اخره

واناا منتظر الرد

target_32
04-06-2006, 05:58 AM
أخي تارجت عيد التأكد من خصائص اللغة عندك
CONTROL PANAL
ثم
regional and language option
في اول تاب regional option
تأكد من اول خيار arabic egypt او حسب دولتك مش فارقة
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بعد كدة في التاب التالت advanced
اختار بردو arabic
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
وفي التاب التاني Languages
دوس علي details ومن الويندو اللي هيتفتحلك أختار advanced
وعلم علي علامة الصح الاولانية extend support ....... الي اخره

واناا منتظر الرد

مصرى زيك اخى الحبيب

و اللغة الاساسية امريكانى:D

و العربى (كيبورد) سعودى

هى دى الاعدادات الموجودة عندى و رد على و ابقى شوف ردى عليك فى شريط ( سواقة السيديروم .. )


تحياتى يا جميل:)

target_32
04-06-2006, 06:03 AM
ما هي لغة الجهاز ؟
ماهي لغة الاوفيس
هل قمت با اضافه خطوط جديده


هل جربت حذف الاوفيس وتثبيته من جديد؟
====================
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيك اخى سلطان
انت كده تلقى اسئلة فى بداية كل شريط و منشوفاكش بعد كده:D
الاجابة هى كالتالى على الترتيب :
1- انظر المداخلة السابقة
2- شرحه
3-نعم و فشلت فى ذلك
4- لا
تحياتى

target_32
04-06-2006, 06:12 AM
أخي تارجت عيد التأكد من خصائص اللغة عندك
CONTROL PANAL
ثم
regional and language option
في اول تاب regional option
تأكد من اول خيار arabic egypt او حسب دولتك مش فارقة ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بعد كدة في التاب التالت advanced
اختار بردو arabic
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
وفي التاب التاني Languages
دوس علي details ومن الويندو اللي هيتفتحلك أختار advanced
وعلم علي علامة الصح الاولانية extend support ....... الي اخره

واناا منتظر الرد

كل اللى قولته موجود عندى ما عدا اللون الاحمر امريكانى
لكن تحت (اللوكيشن) مصر

Evanescence
04-06-2006, 06:17 AM
ده أهم حاجة لازم تبقي اللغة دي ARABIC EGYPT اللي هي في اول صفحة خالص

S U L T A N
04-06-2006, 06:24 AM
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيك اخى سلطان
انت كده تلقى اسئلة فى بداية كل شريط و منشوفاكش بعد كده:D
الاجابة هى كالتالى على الترتيب :
1- انظر المداخلة السابقة
2- شرحه
3-نعم و فشلت فى ذلك
4- لا
تحياتى
:D اهم شيء ما تزعل منى

الاجابتين الاولى لم افهمها خالص


خلينا فى الاجــابه الثالثه
كيف حاولت وفشلت

وبعدين يا حبيبي
انا والله لما بكون عارف الاجابه اعطيك من غير ما اتردد والله
ولما ما بكون عارفها احاول اني اساعد بقدر المستطاع
واعذرني :o
عندما القي بعض الاسئله لكي احاول اني افهم الموضوع بس
تقبل تحيــــاتي

S U L T A N
04-06-2006, 06:29 AM
كل اللى قولته موجود عندى ما عدا اللون الاحمر امريكانى
لكن تحت (اللوكيشن) مصر

شوف الصوره يارب تسهل عليك
http://www.f5f.com/uploads/06-04-06~1477777.PNG

target_32
04-06-2006, 06:35 AM
:D اهم شيء ما تزعل منى

الاجابتين الاولى لم افهمها خالص


خلينا فى الاجــابه الثالثه
كيف حاولت وفشلت

وبعدين يا حبيبي
انا والله لما بكون عارف الاجابه اعطيك من غير ما اتردد والله
ولما ما بكون عارفها احاول اني اساعد بقدر المستطاع
واعذرني :o
عندما القي بعض الاسئله لكي احاول اني افهم الموضوع بس
تقبل تحيــــاتي
لا ابدا حبيبى و بعدين انا يشرفنى وجودك و ردك :D
اول هام ان لغة النوافذ انجليزى
ثانى هام لغة الكيبورد (الكتابة) عربى سعودى
الثالث هو انى قرأت فى موقع عن امكانية انزال الخط العثمانى علشان المصحف و نزلت الخط و معرفتش اضعه فى فولدر الخطوط عشان كده انا بقول فشلت
تحياتى

S U L T A N
04-06-2006, 06:41 AM
الحمد لله انك راضي عني لانه بصراحه انا عندي رضى الناس اهم شيء عندي
وما احب انه احد يحط شيء بخاطره عني


المهم:
هل المشكله بدأت معاك بعد ما نزلت الخط ام من اول ام ماذا؟

Evanescence
04-06-2006, 06:50 AM
مشكلتي اني بطلت اتعامل مع ال 98 او الملينيوم عشان كدة حتي مش فاكر الحاجات اللي انا اديتهالك دي موجودة في انهي جزئية في الويندوز بتاعك ولو كنت شغال علي اكس بي كانت العملية اتسهلت شوية

بص يا صاحبي
الصفحة اللي الواضحة في الصورة دي كدة تمام مالناش دعوة بيها أدخل علي تاب خيارات متقدمة او ارفعلي صورة باللي فيه

target_32
04-06-2006, 06:52 AM
شوف كده يا سلطان انت و اخى ايفانسينس:
http://www.up4world.com/images/images/6a80fea5db.jpg

انا عندى اكس بى

تقريبا يا سلطان من وقت قريب و اظن بعد تنزيل الخط اظن!

S U L T A N
04-06-2006, 07:01 AM
طيب يا اخي

انت افتح الورد واكتب اذا صارت معاك نفس الحكايه

جرب تغير الخط
فاهمنى

غير خط الكتابة الافتراضي
تتبع المسار التالي
تنسيق == خط حدد الخط الدذ تريده وليكن Arial مثلا

وبعد الاختيار انقر على افتراضي اسفل القائمه
وسوي موافق

جرب ورد لى خبر

target_32
04-06-2006, 07:29 AM
طيب يا اخي

انت افتح الورد واكتب اذا صارت معاك نفس الحكايه

جرب تغير الخط
فاهمنى

غير خط الكتابة الافتراضي
تتبع المسار التالي
تنسيق == خط حدد الخط الدذ تريده وليكن Arial مثلا

وبعد الاختيار انقر على افتراضي اسفل القائمه
وسوي موافق

جرب ورد لى خبر

الحقيقة مش فاهم اخى

كيف احول بالافتراض ما فهمت عليك فى اى قائمة
و خد بالك انا بتكلم عن الكتب الجاهزة اللى بنزلها و بتكون بصيغة وورد احيانا كثيرة بتكون بهذا الشكل المقلوب

target_32
04-06-2006, 07:31 AM
ده أهم حاجة لازم تبقي اللغة دي ARABIC EGYPT اللي هي في اول صفحة خالص
خللى بالك لغة القوائم عندى امريكانى

S U L T A N
04-06-2006, 07:39 AM
عزيزي
انا مش عارف انت بتتكلم عن ايش مره تقول ورد ومره تقول كتب الكترونيه بصيغة الورد
طيب هى هي ما فرقت
المشكله الجهاز اللي انا عليه الحين مافيه اوفيس لما ارجع للبيت ها اصور لك وارفعها لك

target_32
04-06-2006, 07:45 AM
عزيزي
انا مش عارف انت بتتكلم عن ايش مره تقول ورد ومره تقول كتب الكترونيه بصيغة الورد
طيب هى هي ما فرقت
المشكله الجهاز اللي انا عليه الحين مافيه اوفيس لما ارجع للبيت ها اصور لك وارفعها لك
تكرم حبيبى و جزاك الله خيرا
لكن لو رجعت لاول مداخلة انا كتبتها ستجد انى اقصد الكتب المنزلة بصيغة الوورد
و طالما مش ح تفرق يبقى مفيش مشاكل :D
و على حد قولك هى هى ما فرقت
تحياتى

target_32
04-06-2006, 08:46 AM
up

الهترك
04-06-2006, 10:28 AM
يا تارجت

المشكلة شكلها في اعدادات تطبيقات الأوفيس

احذف الأوفيس و نصبه مرة أخرى
ضع اسطوانة الأوفيس في الدرايف و من القائمة اختر Setup
وسيسألك كيف يتصرف مع النسخة الموجودة اختر Remove
و رد خبر

S U L T A N
04-06-2006, 02:10 PM
شوف الصوره يارب تفيدك
http://www.f5f.com/uploads/06-04-06~dflks_kldfdfdfdfdfbgjit.jpg

تقبل تحياتي

target_32
04-06-2006, 04:32 PM
شوف الصوره يارب تفيدك
http://www.f5f.com/uploads/06-04-06~dflks_kldfdfdfdfdfbgjit.jpg

تقبل تحياتي

اخويا سلطان

اطلع القائمة دى منين؟:D

تحياتى

S U L T A N
04-06-2006, 04:47 PM
من تنسيق=== خط

target_32
04-06-2006, 04:52 PM
يا تارجت

المشكلة شكلها في اعدادات تطبيقات الأوفيس

احذف الأوفيس و نصبه مرة أخرى
ضع اسطوانة الأوفيس في الدرايف و من القائمة اختر Setup
وسيسألك كيف يتصرف مع النسخة الموجودة اختر Removeو رد خبر

استنى يا هتريك يا حبيبى مستعجل على ايه بس:D

خلينا لما نشوف قائمة سلطان يمكن تنفع و كفى الله المؤمنين القتال

لكن من باب المعرفة ادينى شوية معلومات عما ظاهر لك بالاحمر بالتفصيل الممل الله يخليك

علما بأنى صاحب مشاركة " اختفاء السيديروم.." يعنى مش ظاهر لى فى ماى كمبيوتر يبقى اسطوانة ايه بقه

المهم اسطوانة اوفيس ايه و قائمة ايه و سيتب ايه يعنى قول كل حاجه

كمان انا معنديش فى اول بروجرامز الا ميكروسوفت اوفيس باوربوينت فيوير2003 مش هو برضه

لكن لما بعمل كليك عليه تطلع قايمة اوبن بخاف اكتب فيها حاجه غلط فى خانة فايل نيم اقوم قافلها و خلاص على كده:D

تقبل حياتى

target_32
04-06-2006, 04:58 PM
من تنسيق=== خط

يعنى اسمها ايه يا سلطان بالانجليزى معلش يا بطل استحملنا

target_32
04-06-2006, 09:53 PM
يا جماعه ايه الحكايه

target_32
04-06-2006, 10:12 PM
ياسلطان


من الوورد font === format طلعت الصورة دى
http://www.up4world.com/images/images/0d295137a3.jpg

target_32
04-06-2006, 11:12 PM
من تنسيق=== خط


اذا كنت تقصد القائمة دى ياسلطان


فليس فيها افتراضى http://www.up4world.com/images/images/18c740c859.jpg

S U L T A N
05-06-2006, 05:04 AM
اذا يا عزيزي بكذا يعني ان الاوفيس معطوب فيه ملفات معطوبه
تقدر تسوي له اصلاح من الاسطوانه بس الافضل انك تحذفه وتعيد تسطيبه من جديد

واسف على التأخير بالرد

silly
05-06-2006, 05:40 AM
يا جماعه الخير عذرا للمداخله

لكن اظن الاخ تارجت ما عنده الاوفس وورد بالمره

target_32
05-06-2006, 10:40 AM
اذا يا عزيزي بكذا يعني ان الاوفيس معطوب فيه ملفات معطوبه
تقدر تسوي له اصلاح من الاسطوانه بس الافضل انك تحذفه وتعيد تسطيبه من جديد

واسف على التأخير بالرد

شكرا اخى و حبيبى سلطان على اهتمامك بالرد

تقبل تحياتى اخى

target_32
05-06-2006, 10:57 AM
يا جماعه الخير عذرا للمداخله

لكن اظن الاخ تارجت ما عنده الاوفس وورد بالمره

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخى سيللى

ان شاء الله انت مش سللى و لا حاجه

بل اظنك لطيف فى استهلالك الكلام

و لماح فى ظنك و حدسك حقيقه :cool:

بس قولى - و بسرعة - عرفت ازاى؟

تهمنى قوى الاجابة

علشان فيه سؤال بعده او اسئلة - الله اعلم - طبعا اذا تكرمت و اذنت

علما بانى محدود المعرفة فى الكمبيوتر يعنى جديد:(

بس اطمئن بفهم بسرعة بشرط جودة المدرس :)

قولى بقه الحصة عندك بكام ؟:D

تحياتى يا كريم و فى انتظارك

S U L T A N
05-06-2006, 12:37 PM
يا جماعه الخير عذرا للمداخله

لكن اظن الاخ تارجت ما عنده الاوفس وورد بالمره

اخي العزيز :
الاخ يقصد انه عرف من الصوره اللي انت رفعتها
حتى انى تشككت بكلامها:D
بس ما مديل الاوفيس اللى عندك هل هو 97

target_32
05-06-2006, 09:21 PM
اخي العزيز :
الاخ يقصد انه عرف من الصوره اللي انت رفعتها
حتى انى تشككت بكلامها:D
بس ما مديل الاوفيس اللى عندك هل هو 97

معرفش اخى سلطان و لما فتحت كلام معاك عن الكتب المنزلة بصيغة الوورد و دار ما بيننا بهذا الشريط بحثت

-خصوصا انك تظهر لى صورة قائمة غير مو جودة عندى -

فوجدت الاتى :

http://www.up4world.com/images/images/66397433cd.jpg

و استخرجت منها الاتى التى بدورها استخرجت منها القائمة المشابهه لقائمتك غير انها ليس بها افتراضى و ذلك من فرومات ثم فونت

http://www.up4world.com/images/images/23b2d82938.jpg

السؤال الان هل الصورة السابقة تمثل الورد (ملف الوورد) ام لا ؟

ارجو الافادة بالرد و جزاك الله خيرا

S U L T A N
05-06-2006, 11:43 PM
لا يا عزيزي هذا مصمم ليفتح ملفات doc اللي هي ملفات الورد
ولكن نحن كنا نتكلم عن ميكرسوفت اوفيس
اللي هو الورد والبور بوينت وغيره

على العموم الحمد لله الاخ وضح لنا شيء جديد
وما صار شيء
بس انت قسيت عليه

المهم الاوفيس يختلف اختلافا شديدا عن هذا
(((((((((( يعني اصلا الاوفيس مو موجود عندك)))))))))
موجود بالمنتدى ابحث عنه
واتمنى لك التوفيــق
واعذرني اذا انا اخطأت:(

target_32
06-06-2006, 04:49 AM
لا يا عزيزي هذا مصمم ليفتح ملفات doc اللي هي ملفات الورد
ولكن نحن كنا نتكلم عن ميكرسوفت اوفيس
اللي هو الورد والبور بوينت وغيره

على العموم الحمد لله الاخ وضح لنا شيء جديد
وما صار شيء
بس انت قسيت عليهالمهم الاوفيس يختلف اختلافا شديدا عن هذا
(((((((((( يعني اصلا الاوفيس مو موجود عندك)))))))))
موجود بالمنتدى ابحث عنه
واتمنى لك التوفيــق
واعذرني اذا انا اخطأت:(
لا يا اخى لستَ محتاجا للاعتذار

و لكن كيف اقسو عليه اعوذ بالله من القسوة و الغفلة والعيلة

لا و الله ما اردت القسوة على الاخ سيللى ولكن الاعجاب به والله على ما اقول شهيد و ان كان هو ايضا فهم هذا من اسلوبى فارجو ان يكتب فى الموضوع حتى ابين له و ازيل اللبس او ان احب فليرسل لى رسالة خاصة يذكر فيها ما رآه قسوة من جانبى

أمن اجل ذلك لم يرد و قد كنت اتسأل عن سبب ذلك فيما بينى و بين نفسى ؟!
لانى كنت اريد ان استفد منه
لا حول و لا قوة الا بالله يا مسلمين احسنوا الظن باخوانكم

المهم انا عندى حاجه اسمهاmicrosoft office power point viewer فما هذا الآخر

و بالمرة اخى الكريم ضع لى رابط لهذا الاوفيس حتى لا انزل حاجه غلط خصوصا انك تتكلم عن الموديل و هذه الاشياء التى لا افهم فيها علما الويندوز عندى اكس بى هوم اديشن باك2

S U L T A N
06-06-2006, 05:38 AM
تفضــل يا عزيزي
هـــــــــنـــــــــــــا (http://www.absba.org/vb/showthread.php?t=280091&highlight=word+2003)


وهـــــنـــــــا (http://www.absba.org/vb/showthread.php?t=319194&highlight=microsoft+office)

S U L T A N
06-06-2006, 05:41 AM
وهنا الاوفيس 2007 لكنى لم اجربه بعد
حمل Microsoft Office 2007 كامل برابط واحد سريع لحق حالك!!! ‏ (http://www.absba.org/vb/showthread.php?t=299004&highlight=microsoft+office)

silly
06-06-2006, 09:53 AM
اعذروني اخواني على التأخير

لك العذر اخي تارجت32 وكذلك الاخ سلطان

تحياتي لانك قد وجدت الحل اخي

Evanescence
06-06-2006, 10:15 AM
فعلا يا تارجت ايه شكل الوورد اللي انتا شغال بيه ده
microsoft words work processor تأكد انه معرب او بيقرأ الملفات العربي وانصحك بتحميل نسخة اوفيس كاملة 2003 او اي اصدار اعلي

target_32
06-06-2006, 11:13 AM
تفضــل يا عزيزي
هـــــــــنـــــــــــــا (http://www.absba.org/vb/showthread.php?t=280091&highlight=word+2003)


وهـــــنـــــــا (http://www.absba.org/vb/showthread.php?t=319194&highlight=microsoft+office)

اخى سلطان دى اسطوانة ايزو كيف يمكن التصرف معها ؟
و بالنسبة للرابط الثانى كله مشاكل لانه لم يقبل الباسوورد عدة مرات

target_32
06-06-2006, 11:16 AM
اعذروني اخواني على التأخير

لك العذر اخي تارجت32 وكذلك الاخ سلطان

تحياتي لانك قد وجدت الحل اخي
يا اخى انا اعجبنى نصاحتك
و بعدين انت كتبت كلمتين ع الماشى كده مش عايز تتسأل يعنى ، ماشى؟!
تحياتى:D

target_32
06-06-2006, 11:18 AM
فعلا يا تارجت ايه شكل الوورد اللي انتا شغال بيه ده
microsoft words work processor تأكد انه معرب او بيقرأ الملفات العربي وانصحك بتحميل نسخة اوفيس كاملة 2003 او اي اصدار اعلي

اهو بنحاول مع الروابط التى وضعها الاخ سلطان طبعا مشكورا عليها
تحياتى يا ايفانسينس

target_32
07-06-2006, 09:10 AM
كيف يمكن التصرف مع اسطوانة ايزو لكى ارى محتوياتها و يكون على الهارد؟

target_32
08-06-2006, 08:40 AM
كيف يمكن التصرف مع اسطوانة ايزو لكى ارى محتوياتها و يكون على الهارد؟


ما فى ردود يا شباب ؟!

target_32
08-06-2006, 11:15 AM
للرفع.............يا شباب..........يارجال

target_32
09-06-2006, 08:35 AM
up up up