المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : هنا توضع جميع اعدادات الروترات ....ارجو التثبيت للأهمية


الصفحات : [1] 2 3 4

محمد مغازى
30-07-2008, 01:05 PM
http://sayedxp2007.googlepages.com/besmsalammo.gif


الموضوع يحتوى على اعدادات للروترات التالية

TP-LINK

BILLION

Linksys WAG54G

D-LINK 500T

D-LINK 500T v2

ZTE 831

Conexant

ZYXEL

SAGEM

Samsung

Safecom

Repotec

EDIMAX

Bandluxe

Ericsson W20

level one fbr-1461a

Netgear

Bilkin

********************************************
نبدأ بأول حاجة




ضبط اعدادات روتر TP-LINK


فى البداية ارجو من الإدارة تثبيت الموضوع نظرا لدرجة اهميتة ومعاناه اغلب الأعضاء فى ضبط الروترات
يا جماعة اريدكم لا تنسو شىء مهم جدا... الموضوع هذا الهدف الاساسى منة ان كل واحد يعرف طريقة اعدادات لروتر يدخل يقولها... رجاء اريد منكم مشاركات باعدادات الروتر الى عندك او الى تعرفة كى يستفيد منها الاخريين .

سوف اطرح موضوع كل فترة ومن لدية سؤال او اى استفسار يتفضل به

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/68.jpg



2

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/69.jpg

3

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/70.jpg




4

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/71.jpg

5

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/72.jpg


6

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/73.jpg


7


http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/74.jpg

وبهذا ينتهى شرح اعدادات روتر TP-LINK

والحلقة القادمة مع روتر من نوع اخر

فى رعاية الله

تم رفع الصور على السيرفر بواسطة المشرف freetink

elhamati
30-07-2008, 08:05 PM
بارك الله فيك اخي وشكرا على المساهمة القيمة

محمد مغازى
02-08-2008, 10:46 AM
شكرا اخوانى على المرور الكريم وارجو ان اكون افدتكم بشىء جديد

محمد مغازى
15-09-2008, 08:11 PM
فين الردود .؟؟؟؟؟؟

if{}else{}
15-09-2008, 08:30 PM
اذا قام كل من يملك مودم DSL، ويعرف طريقة اعداده، بالمشاركة في هذا الموضوع بتفصيل طريقة اعداد مودمه فان الموضوع يستحق التثبيت لا شك.

مع ملاحظة ان الاعدادات تختلف من دولة الى اخرى لذلك من الافضل ان يذكر من اراد المشاركة اسم الدولة التي هو فيها

بارك الله فيك اخوي محمد مغازي وفكرة ممتازة ارجو ان تلقى الاهتمام المطلوب :)

freethink
15-09-2008, 09:52 PM
ماشاء الله
بارك الله فيك
الفكرة ممتازة والشرح رائع
وكنت أود أن تشرح راوتر tp link بتوسع أكثر ان كنت تستطيع

وأنا مع أخى
if{}else{} (http://absba.org/member.php?u=652474)
فى كل ما قاله

هشام احمد عبد ا
28-09-2008, 09:58 PM
جزاك الله خيراً

محمد مغازى
29-09-2008, 06:38 AM
بسم الله الرحمن الرحيم

يا جماعة انا عايز اقولكم انى بعمل بالشركة المصرية لنقل البيانات TEDATA

لكن لا مانع من اى استفسار خاص بالشركات الاخرى

وبإذن الله لن اترك ولن انسى اعدادات اى روتر فى العالم العربى





بارك الله فيك

الفكرة ممتازة والشرح رائع
وكنت أود أن تشرح راوتر tp link بتوسع أكثر ان كنت تستطيع







اخى باذن الله سوف يتم شرح اعدادات خاصة بكل روتر... وباذن الله سوف اهتم ان اشرح شرحا تفصيلا لكل روتر قدر الامكان

هيكون صعبة انى اشرح الروتر كاملا طبعا
لكن لو فى اى حاجة ممكن يكون سؤال وجواب
ولى طلب اخىfreethink هو اننى سوف اراسلك حين رفع الصور على سيرفر المشاغب

دعواتكم لى بالتوفيق وحياكم الله

freethink
29-09-2008, 02:35 PM
بسم الله الرحمن الرحيم

يا جماعة انا عايز اقولكم انى بعمل بالشركة المصرية لنقل البيانات TEDATA

لكن لا مانع من اى استفسار خاص بالشركات الاخرى

وبإذن الله لن اترك ولن انسى اعدادات اى روتر فى العالم العربى







اخى باذن الله سوف يتم شرح اعدادات خاصة بكل روتر... وباذن الله سوف اهتم ان اشرح شرحا تفصيلا لكل روتر قدر الامكان

هيكون صعبة انى اشرح الروتر كاملا طبعا
لكن لو فى اى حاجة ممكن يكون سؤال وجواب
ولى طلب اخىfreethink هو اننى سوف اراسلك حين رفع الصور على سيرفر المشاغب

دعواتكم لى بالتوفيق وحياكم الله


ربنا يوفقك يا غالى

وموجود لاى طلب او خدمة

تحياتى
وكل عام وانت والجميع بالف خير

محمد مغازى
02-10-2008, 10:33 PM
يا جماعة اريدكم لا تنسو شىء مهم جدا... الموضوع هذا الهدف الاساسى منة ان كل واحد يعرف طريقة اعدادات لروتر يدخل يقولها... رجاء اريد منك مشاركات باعدادات الروتر الى تعرفة او الى عندك كى يستفيد منها الاخريين

الطريقة الاساسية لإعداد روتر
Speed Touch


ندخل الى صفحة الاعدادت عن طريق متصفح الانترنت ونكتب هذا الرقم فى المتصفح

10.0.0.138


وبعد فتح الصفحة اتبع الشرح التالى بالصور


http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/01.jpg

سوف تظهر لك نافذة كما هو مبين فى الصورة التالية

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/02.jpg


اضغط على Next
وبعدها اختار Router
ثمNext
كما هو مبين فى الصور

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/03.jpg (http://www.servimg.com/image_preview.php?i=40&u=13015300)


http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/04.jpg (http://www.servimg.com/image_preview.php?i=41&u=13015300)



VPI/ VCI : 0.35
Connection type : PPPOE
User name : ***** @tedata.net.eg
Password : ******
Confirm password : ******

ملحوظة : اليوزر نيم والباسورد تاخذهم من موزع الخدمة لديك


http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/05.jpg

اترك هذة الشاشة دون اى تعديل ثم اضغط NEXT

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/06.jpg




الأن اضغط على
Start


http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/07.jpg

سوف تظهر لك هذة النافذة... انتظر قليلأ
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/08.jpg
هذة الشاشة تعنى اكتمال العملية بنجاح .فقط اضغط على
Finish

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/09.jpg




ارجو ان اكون افدتكم بشىء


وان شاء الله المرة القادمة مع روتر جديد
وشرح افضل

وبعدين يا جماعة لو شفتو وحسيتو ان الموضوع جيد لا مانع من التقييم

واى استفسار ان موجود

فى رعاية الله

تم رفع الصور على سيرفر المنتدى بواسطة المشرف freethink

محمد مغازى
02-10-2008, 10:39 PM
سوف يتم تعديل الصور خلال ساعات معدودة

shams 55
02-10-2008, 11:30 PM
جزاك الله خير الجزاء أخي الفاضل

سوبر ستورم
04-10-2008, 02:11 AM
جزاك الله خير الجزاء أخي الفاضل

محمد مغازى
04-10-2008, 06:52 AM
شكرا اخى على مرورك الكريم

KOLG
05-10-2008, 02:47 PM
جزاك الله كل خير يا اخ محمد


لى طلب صغير

هل ممكن تشرح اعدادات رواتر billion

ولكم جزيل الشكر

النخيلى
05-10-2008, 03:34 PM
ارجو المساعدة فى ضبط راوتر TEDATA يوجد صور للشرح عليها

الراوتر موديل TER367E4W

وبعد البحث عرفت انه نفس الراوتر QUICKTEL موديل QAR367E4W

والان الى صور من صفحة QUICK SETUP من الراوتر رجاء المساعدة

ارجو المساعدة فى ضبط راوتر TEDATA يوجد صور للشرح عليها

الراوتر موديل TER367E4W

وبعد البحث عرفت انه نفس الراوتر QUICKTEL موديل QAR367E4W

والان الى صور من صفحة QUICK SETUP من الراوتر رجاء المساعدة

http://img390.imageshack.us/img390/6529/36722048ln4.jpg

http://img408.imageshack.us/img408/9522/43662123ms5.jpg

http://img408.imageshack.us/img408/508/29721450zq5.jpg

http://img366.imageshack.us/img366/5809/25252411da7.jpg

http://img248.imageshack.us/img248/8066/42443323bn2.jpg

http://img296.imageshack.us/img296/6236/85734097jv7.jpg

http://img184.imageshack.us/img184/79/42161285im2.jpg

ارجو المساعدة وشكرا

gemystar
05-10-2008, 05:40 PM
جزاك الله خيراً

jaber9
06-10-2008, 07:28 AM
بارك الله فيك على الشرح
وبانتظار شرح الاعدادات للراوتر linksysWRT54G علما باني في السعوديه ...

محمد مغازى
09-10-2008, 02:24 PM
بسم الله الرحمن الرحيم



لى طلب صغير

هل ممكن تشرح اعدادات رواتر billion







يا جماعة اريدكم لا تنسو شىء مهم جدا... الموضوع هذا الهدف الاساسى منة ان كل واحد يعرف طريقة اعدادات لروتر يدخل يقولها... رجاء اريد منك مشاركات باعدادات الروتر الى تعرفة او الى عندك كى يستفيد منها الاخريين

اخى اليك اعدادات روتر BILLION
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/10.jpg


Login into the router with 192.168.1.1

The default Username : admin

The default password is :admin
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/11.jpg

Choose Quick Start then click on Run Wizard

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/12.jpg

You will prompted by the above pop up then click on Next
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/13.jpg

And then enter your Username and the password as {admin} then complete the rest of settings as shown and hit Next


http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/14.jpg
Then choose the Time Zone specified as shown and click Next
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/15.jpg

Then from ISP connection type choose PPPOE /PPPOA then click Next
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/16.jpg

Then enter
username: ****@tedata.net.eg (****@tedata.net.eg)
***** : password
اليوزر نيم والباسورد حق الاين وتاخذهم من الشركة الموزعة للخدمة
And then
VPI : 0
VCI : 35

Connection type PPPOE / LLC
And click Next

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/17.jpg

Then click Next to save your configuration

END

TEDATA الشرح القادم لروتر

تم رفع الصور على سيرفر المنتدى بواسطة المشرف freethink

النخيلى
10-10-2008, 10:10 AM
TEDATA الشرح القادم لروتر

انا فى الانتظار وشكرا

ابونايف الاحمدي
10-10-2008, 10:25 AM
بارك الله فيك

عتيق احمد محمد
10-10-2008, 07:12 PM
تسسسسسسسسسسسسسسسسلم

kansouh
11-10-2008, 12:23 AM
بارك الله فيك وكثر من أمثالك

النخيلى
12-10-2008, 07:56 PM
الف شكر اخى الفاضل على الرسالة الخاصة

انت تقدم خدمات للاعضاء
والف شكر مرة اخرى

محمد مغازى
13-10-2008, 09:05 PM
يا جماعة اريدكم لا تنسو شىء مهم جدا... الموضوع هذا الهدف الاساسى منة ان كل واحد يعرف طريقة اعدادات لروتر يدخل يقولها... رجاء اريد منك مشاركات باعدادات الروتر الى تعرفة او الى عندك كى يستفيد منها الاخريين

Linksys WAG54G


http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/18.JPG


Login into the router with : 192.168.0.1

The default Username: admin

The default password : admin


http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/19.JPG




http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/50.JPG


Click setup and then select Basic Setup button
And then select Encapsulation : RFC 2516 PPPOE
And then select Multiplexing : LLC
And then Select Qos :UBR
And then Select Auto detect : Disable
And then select : VPI : 0
VCI : 35
Username : ****@tedata.net.eg (****@tedata.net.eg)
***** : Password
طبعا عارفين اليوزرنيم والباسورد بنجيبهم من موزع الخدمة
And Click Save Settings

END
ارجو ان اكون اضفت شىء جديد
والى لقاء اخر مع روتر اخر

فى رعاية الله

تم رفع الصور على السيرفر بواسطة المشرف freethink

™ JoLaN
14-10-2008, 12:42 AM
ارجو من صاحب الموضوع

والاخوة الخبراء المساعدة في هذا الموضوع

وبارك الله فيكم

:( :( :(


http://absba.org/showthread.php?p=6587153#post6587153

محمد مغازى
14-10-2008, 10:20 PM
شكرا على المرور الكريم

kungfu_008
15-10-2008, 09:31 AM
مشكووووووووووور

محمد مغازى
15-10-2008, 03:24 PM
العفو اخوانى هذا من فضل ربى

محمد مغازى
24-10-2008, 04:53 AM
بسم الله الرحمن الرحيم

اليوم روتر جديد ولكن هذا النوع ليس موديل واحد فقط وبأذن الله سوف نناقشهم نوع تلو الاخر
اليوم معنا

D-LINK 500T

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/20.jpg

Login to the router with : 192.168.1.1
The default username : admin
The default password : admin


http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/21.jpg

Click Setup and then select Connection 1 button.
Will leave the Name as default no change on it .
And then Select Type : PPPOE.
And then will mark NAT box only and make sure firewall is unmark .
And then VPI : 0 VCI : 35 Qos : UBR .
And Username :tedata and password : tedata
قولنا اليوزر نيم والباسور حق الانترنت بناخدهم من موزع الخدمة
And Click Apply


http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/22.jpg

And choose Tools and then click System Commands button and


then click Save All button to save and finish the configuration

وبكدا اكون انتهيت من الروتر واعدادة
ان شاء الله المرة القادمة روتر جديد


تم رفع الصور على السيرفر بواسطة المشرف freethink

محمد مغازى
24-10-2008, 05:31 AM
بسم الله الرحمن الرحيم
يا جماعة اريدكم لا تنسو شىء مهم جدا... الموضوع هذا الهدف الاساسى منة ان كل واحد يعرف طريقة اعدادات لروتر يدخل يقولها... رجاء اريد منك مشاركات باعدادات الروتر الى تعرفة او الى عندك .


اليوم معنا الفرجن التانى

D-LINK 500T v2
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/23.jpg
Login to the router with :192.168.1.1
The default username : admin
The default password : admin
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/24.jpg
And from Home will select Wizard
And Click on Run Wizard button
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/25.jpg
And click Next
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/26.jpg
And select Cairo from Tiome Zoon
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/27.jpg
And then Select Connection Type : PPPOE / PPPOA
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/28.jpg
And write the Username and password as show above
And then VPI : 0 VCI : 35
And then Select Connection Type : PPPOE LLC

And then click Next to finish the configuration

تم رفع الصور على السيرفر بواسطة المشرف freethink

مصراوى حر
25-10-2008, 03:33 PM
:)بصراحه مشكور جدا أخى الكريم....محمد مغازى
وجعلك الله تفيد وتستفيد ....وأرجو المزيد وفقك الله

محمد مغازى
26-10-2008, 06:28 PM
يا جماعة اريدكم لا تنسو شىء مهم جدا... الموضوع هذا الهدف الاساسى منة ان كل واحد يعرف طريقة اعدادات لروتر يدخل يقولها... رجاء اريد منك مشاركات باعدادات الروتر الى تعرفة او الى عندك كى يستفيد منها الاخريين

محمد مغازى
26-10-2008, 10:02 PM
اخوانى اذا رأيتم احقية الموضوع فى التثبيت فلكم الحق ان تصوتو على واجب التثبيت

وشكرا و............>>>
http://i348.photobucket.com/albums/q321/ahmedpt/18.gif

الريس حنتيرة
27-10-2008, 02:48 PM
مشكور اوى يا مغازى يا جامد

بارك الله فيك

كيمو محمد
30-10-2008, 03:07 AM
شرح كيفية عمل configration لأكثر من خمس رواتر في ملف واحد (http://www.absba.org/showthread.php?t=637861)

محمد مغازى
02-11-2008, 04:15 PM
http://i348.photobucket.com/albums/q321/ahmedpt/18.gif

محمد مغازى
03-11-2008, 02:53 PM
يا جماعة اريدكم لا تنسو شىء مهم جدا... الموضوع هذا الهدف الاساسى منة ان كل واحد يعرف طريقة اعدادات لروتر يدخل يقولها... رجاء اريد منك مشاركات باعدادات الروتر الى تعرفة او الى عندك كى يستفيد منها الاخريين

AHMAD RADY
03-11-2008, 08:53 PM
http://i452.photobucket.com/albums/qq243/sayedmido6/4.gif

محمد مغازى
09-11-2008, 08:02 PM
http://up3.m5zn.com/get-11-2008-nupodkfzll0.gif

احمد 251
10-11-2008, 12:51 AM
السلام عليكم
شكرااا على المجهود الجميل والخرافى والرائع
أنا عندى روتر
SpeedTouch
وهو ده صورته
http://absba7.absba.org/teamwork8/506167/34.jpg
أنا عايز منك خدمة وهى ازاى اعرف نوع الاصدار يعنى مثلا 505 او 850 وهكذا
و الروتر شغال شغال كويس بس
ازاى اعمل باسورد على اللمبة wlan بحيث ان اللمبة تكون غير مضاءة لا تكون حمراء ولا خضراء علشان محدش يسرق او يعمل فى الاعدادات اى حاجة فى الروتر
وبالنسبة لاعدادت الشبكة ايه الفرق بين
Local Area Connection
و
wireless Network Connection

انا من مصر ومشترك مع لينك
ياليت تكبير صور speed touch اللى فاتت

محمد مغازى
11-11-2008, 04:17 PM
السلام عليكم


شكرااا على المجهود الجميل والخرافى والرائع
أنا عندى روتر
SpeedTouch
وهو ده صورته
http://absba7.absba.org/teamwork8/506167/34.jpg
أنا عايز منك خدمة وهى ازاى اعرف نوع الاصدار يعنى مثلا 505 او 850 وهكذا
و الروتر شغال شغال كويس بس
ازاى اعمل باسورد على اللمبة wlan بحيث ان اللمبة تكون غير مضاءة لا تكون حمراء ولا خضراء علشان محدش يسرق او يعمل فى الاعدادات اى حاجة فى الروتر
وبالنسبة لاعدادت الشبكة ايه الفرق بين
Local Area Connection
و
wireless Network Connection

انا من مصر ومشترك مع لينك

ياليت تكبير صور speed touch اللى فاتت




ج1
تعرف نوعة لو دخلت الروتر عن طريق 192.168.1.254 او 10.0.0.138

وممكن تعرف نوعة من خلف الروتر هتلاقى لاصقة مكتوب عليها الفرجن بتاعة

ج2
بالنسبة للباسورد سواء كان للويرليس هتعملة من اعدادات الويرليس الخاصة بالـEncryption (http://www.google.com.eg/search?hl=ar&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=Encryption&spell=1)
اما بقة لو انت تقصد بسورد للروتر نفسة ممكن تدخل على اعدادات الــ administrator وتعمل باسورد لك

ج3

Local Area Connection
اعدادت كارت الشبكة فى حالة التوصيل بالكيبل

wireless Network Connection
اعدادات كرت الشبكة فى حالة التشبيك بالويرليس

اتمنى انى اكون افدتك بشىء واى استفسار انا حاضر وموجود يوميا

فى رعاية الله

رايق وفايق
11-11-2008, 06:16 PM
يعطيك الف عافية اخي الكريم

محمد مغازى
11-11-2008, 06:19 PM
http://www.up-00.com/uploads/iZh40710.gif

ZTE 831

http://www.up-00.com/uploads/4jU79701.gif
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/29.JPG

Login to the router with :192.168.1.1
The default username : admin
The default password : admin
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/30.JPG

Click Quick Setup link

http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/31.JPG

and
VPI : 0
VCI : 35
NEXT
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/32.JPG
and select PPPoE
and then select LLC/SNAP
Then select Next
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/33.JPG
Select Obtain an IP address automatically
Then Enable NAT
Then click Next
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/34.JPG
and username : tedata
and password : tedata
You must select : Always online
Then click Next
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/35.JPG
And click Enable DHCP server on the LAN
Then click Next
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/36.JPG
Click Apply
http://absba2.absba.org/teamwork4//662877/38.JPG
You must waiting 2 minutes before reopening

In the end click Connect

تم رفع الصور على السيرفر بواسطة المشرف freethink

جرايدة
11-11-2008, 06:24 PM
بارك الله بك

مرهف الاحسـاس
11-11-2008, 06:25 PM
مشكور اخي العزيز ((محمد مغازي))

جهد تشكر علي

وننتظر مواضيعك الجيده والمفيدة

دمت بود...

محمد مغازى
11-11-2008, 07:53 PM
شكرا اخى على المرور الكريم

http://up3.m5zn.com/get-11-2008-nupodkfzll0.gif

احمد 251
11-11-2008, 08:13 PM
بارك الله فيك
:) :) :D :D

محمد مغازى
13-11-2008, 10:32 PM
يا جماعة اريدكم لا تنسو شىء مهم جدا... الموضوع هذا الهدف الاساسى منة ان كل واحد يعرف طريقة اعدادات لروتر يدخل يقولها... رجاء اريد منك مشاركات باعدادات الروتر الى تعرفة او الى عندك كى يستفيد منها الاخريين

freethink
14-11-2008, 01:13 AM
ممتاز جدا يالغالى
استمر متالقا مبدعا
حفظك الله وأكثر من أمثالك