المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : تصليح الفلاش ميموري --كلام نهائي--نسخه منقحة و مختصرة


الصفحات : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360

mahmoud_abdou
28-04-2009, 06:02 PM
السلام عليكم جميعا
وتحية خاصة للملك mahmoud abdou
وشكر خاص علي الموضوع المتميز ده

و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
مشكور اخي فرمت الفلاشه و لا عملت ايه مستني ايميل منك من يومها

mahmoud_abdou
28-04-2009, 06:07 PM
أخي alsihran

علي فكرة برضه الصور مش ظاهرة و لا اللينك فتح معايا ممكن تكون انت عاملها برايفت فانت تشوفها و غيرك لا


ما علينا مش القضيه
فلاشتك من هنا ان شاء الله
http://www.flashboot.ru/Files-file-196.html

mahmoud_abdou
28-04-2009, 06:11 PM
أخي bedobedo

مش فاهم بالظبط يا ريت توضيح ايه اللي ظبط و ايه اللي لا
و طبعا remove هي هي uninstall
بس انا كنت بتكلم عموما من الذاكرة يعني

omar ayash
28-04-2009, 06:13 PM
السلام عليكم من جديد

لقد جربت جميع البرامج

الان قبل قليل بدي افتح الفلاش انظر الصوره

http://wow32.com/out.php/i57788_11.jpg

البرنامج الوحيد الي قرا البد والفد هو هاذا
لكن دون جدوى
http://wow32.com/out.php/i57791_12.jpg

كانت الفلاش تضيء حين وضعها بمدخل اليو اس بي قبل ما تخرب ولكن الان لم تضيء
يعني قبل تجربة هذه البرامج جميعها

غلبتك معي

ارى ان الوضع ميؤوس منه

omar ayash
28-04-2009, 06:19 PM
انظر الى نظام الملفات خام
ايضا لا يوجد الحجم للفلاشه

http://wow32.com/out.php/i57795_13.jpg

mahmoud_abdou
28-04-2009, 06:22 PM
طيب جرب معاه بلاش ياس
جربت تغير في configuration selection
في ال scan
جربت تخش علي الadvance
جرب تعمل auto llf low level format
انا عاوزك تجرب كل شئ ممكن و بما ان الفلاشه اصلا مش شغاله يبقي تمام ضربوا الاعور

و ان شاء الله يكون ليها حل

alsihran
28-04-2009, 07:13 PM
أخي alsihran

علي فكرة برضه الصور مش ظاهرة و لا اللينك فتح معايا ممكن تكون انت عاملها برايفت فانت تشوفها و غيرك لا


ما علينا مش القضيه
فلاشتك من هنا ان شاء الله
http://www.flashboot.ru/Files-file-196.html


مشكور اخي ربي يعيطيك مليون عافية
الفلاشة رجعت للحياة مرة اخرى
لكن صادفتني مشكلة لقيت ان مساحة الفلاشة اصبحت 384 ميغا
وكانت مساحتهGB1
قمت عملت لها تهيئة عن طريق الوندوز ورجعت لنفس المشكلة ماتفتح ولا يتعرف عليها الجهاز
استخدمت البرنامج اللي اعطيتني مره اخرى ورجعت تشتغل لكن المشكله بالمساحه

bedo bedo
28-04-2009, 07:15 PM
ياأخ محمود المشكلة اللي معاي هي اني اول ما أضغط علي F3
مش بتظهر القائمة الحلوة اللي كلها اوبشن
وبتظهر الرسالة دي

http://www.2shared.com/file/5533761/581ad598/untitled.html

bedo bedo
28-04-2009, 07:18 PM
ياريت تكون واضحة كده

mahmoud_abdou
28-04-2009, 07:26 PM
هي وضحت بس بصراحه غريبه شوية

تاكد ان الفلاشه متشافه في التعريفات fabulk
و لو لمكن تشيل البرنامج و تسطبه تاني و توصل الفلاشه بعد انتهاء التسطيب

دوس اف3 و بعدين اف1 للاوبشن و بعدين مسطرة
او اف3 و بعدين مسطرة
جرب و رد عليا

و بعدين نجرب البرنامج ده بعد ما نشيل الاولاني هو نفسه بس اصدار احدث
http://www.flashboot.ru/Files-file-147.html

و لو ماكنشي
نبدا من جديد ابعتلي بيانات الصيني لان من الصورة في خطأ نتيجه ان الفيرم وير مش متطابق فممكن نجرب ببرنامج تاني و للاسف الراسله اتمسحت فهتعبك معايا

gt.man
28-04-2009, 07:37 PM
فيه حاجة وهي اذا خرب الآيسي IC ما تتصلح ولو بشاكوش وشكرا

mahmoud_abdou
28-04-2009, 07:44 PM
فيه حاجة وهي اذا خرب الآيسي IC ما تتصلح ولو بشاكوش وشكرا
شكرا علي المداخلة

mahmoud_abdou
28-04-2009, 07:48 PM
مشكور اخي ربي يعيطيك مليون عافية
الفلاشة رجعت للحياة مرة اخرى
لكن صادفتني مشكلة لقيت ان مساحة الفلاشة اصبحت 384 ميغا
وكانت مساحتهGB1
قمت عملت لها تهيئة عن طريق الوندوز ورجعت لنفس المشكلة ماتفتح ولا يتعرف عليها الجهاز
استخدمت البرنامج اللي اعطيتني مره اخرى ورجعت تشتغل لكن المشكله بالمساحه
طيب البرنامج في اوبشن و لا ايه نظامه
لو ممكن ترفع صورة و تكون واضحه المرادي:D:D:D

bedo bedo
28-04-2009, 08:06 PM
ياأخ محمود انا شلت البرنامج وستبته تاني نفس المشكلة
ودي صورة البرنامج الصينيhttp://www.2shared.com/file/5534384/2c2d9cfc/untitled1.html

mahmoud_abdou
28-04-2009, 08:10 PM
طيب انت خدت بالك ان في اصدار احدث انا كتبته في المشاركه اللي فاتت
http://www.flashboot.ru/Files-file-147.html
و لو مش

جرب ده
http://www.flashboot.ru/Files-file-72.html


طبعا بعد كل عمليه نشيل تسطيبه اللي قبله

bedo bedo
28-04-2009, 08:33 PM
انا عارف اني تاعبك معاي لو ممكن تبعتلي رقم تليفونك علي الايميل

alsihran
28-04-2009, 08:33 PM
طيب البرنامج في اوبشن و لا ايه نظامه
لو ممكن ترفع صورة و تكون واضحه المرادي:D:D:D


هذه الصور اخي
الصوره الثالثه اخذتها بالبنامج الروسي لان معلومات الفلاشة تغيرت



http://www.2shared.com/file/5534642/6f30b42e/E2_online.html



http://www.2shared.com/file/5534659/e1f95ce7/E3_online.html


http://www.2shared.com/file/5534677/34771362/E4_online.html

mahmoud_abdou
28-04-2009, 08:40 PM
هذه الصور اخي
الصوره الثالثه اخذتها بالبنامج الروسي لان معلومات الفلاشة تغيرت

غريبه اتغيرت ازاي و ليه
المفروض انك اشتغلت ببرنامج مخصص ليها ايه بقي اللي غيرها
طب لو امكن صورة ليها بالصيني
علي ما نشوف اللخبطه دي حصلت ازاي

mahmoud_abdou
28-04-2009, 08:43 PM
انا عارف اني تاعبك معاي لو ممكن تبعتلي رقم تليفونك علي الايميل
يا عم لا تعب و لا حاجه و التليفون ابعتهولك مفيش مشاكل
بس انت جربت اخر برنامجين في اخر مشاركة و لا لا
و لو لسه خد عندك
http://www.flashboot.ru/Files-file-140.html

http://www.flashboot.ru/Files-file-69.html

http://www.flashboot.ru/Files-file-36.html

http://www.flashboot.ru/Files-file-134.html

alsihran
28-04-2009, 08:51 PM
تفضل اخي صوره بالبرنامج الصيني
http://www.2shared.com/file/5534949/f3be2a9b/E5_online.html


Device Name: ?[E:]?USB Mass Storage Device(Vendor USB Disk USB Device)

PnP Device ID: VID = 0204 PID = 6025
Serial Number: 132107869942
Revision: 2.00

Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: Chipsbank
Chip Part-Number: CBM1180

Product Vendor: (N/A)
Product Model: (N/A)

Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=25130

bedo bedo
28-04-2009, 08:56 PM
انا جربت اخر برنامجين وبالطريقة اللي قولت عليعا اني اشيل الاول واستب الثاني

بس نفس النظام

والغريبة ان الفلاشة بتنور

mahmoud_abdou
28-04-2009, 08:58 PM
طيب جرب أخي alsihran
http://flashboot.ru/index.php?name=Files&op=view_file&lid=74

mahmoud_abdou
28-04-2009, 09:00 PM
اخي بيدو عندك كمان اربع لينكات استمر

sww
28-04-2009, 09:04 PM
عندي فلاش عندما اصله في اي جهاز تظهر لي رسالة بعدم التعرف على الـــ usb
هل هذه البرامج تحل هذه المشكلة

mahmoud_abdou
28-04-2009, 09:05 PM
عندي فلاش عندما اصله في اي جهاز تظهر لي رسالة بعدم التعرف على الـــ usb
هل هذه البرامج تحل هذه المشكلة
جرب البرنامج الصيني و شوف هيقرا بيانات الفلاشه و لا لا

sww
28-04-2009, 09:11 PM
جرب البرنامج الصيني و شوف هيقرا بيانات الفلاشه و لا لا

حملت هذه البرنامج Checkudisk
ولم يقراء البيانات

mahmoud_abdou
28-04-2009, 09:16 PM
حملت هذه البرنامج Checkudisk
ولم يقراء البيانات
طيب الصيني في ملحق 2 حمله برضه بس غالبا نفس النتيجه بس اي محاولة

alsihran
28-04-2009, 09:23 PM
طيب جرب أخي alsihran
http://flashboot.ru/index.php?name=Files&op=view_file&lid=74


هذا البرنامج لايستجيب ولا يطلع لي اي شي

mahmoud_abdou
28-04-2009, 09:27 PM
هذا البرنامج لايستجيب ولا يطلع لي اي شي
:(:(:(

شبه متوقع انا دروت في الصيني و الروسي علي الشيب بتاعكcbm1180 و مش لاقي غير اول برنامج
بس بصراحهi معرفشي ليه اولا مش قاري المساحه كلها ثانيا ليه غير البيد و الفيد
دا موضوع عاوز بحث ووقت

اسف اخي اشد الاسف:(:(:(:(:(
______________________________________________
______________________________________________
بعد البحث مسألة نقص المساحه غالبا بيكون باد بلوك في الفلاشه فالبرنامج بيلغي المساحة المعطوبة

alsihran
28-04-2009, 09:31 PM
شكرا لك اخي الكريم ما قصرت

sww
28-04-2009, 09:31 PM
طيب الصيني في ملحق 2 حمله برضه بس غالبا نفس النتيجه بس اي محاولة

http://img218.imageshack.us/img218/4814/22886164.png (http://img218.imageshack.us/my.php?image=22886164.png)

http://img207.imageshack.us/img207/7486/80853623.png (http://img207.imageshack.us/my.php?image=80853623.png)

وهذا البرنامج الصيني اللي بالملحق 2
http://img207.imageshack.us/img207/5396/83133032.png (http://img207.imageshack.us/my.php?image=83133032.png)

sww
28-04-2009, 09:40 PM
هذه عن طريق احد البرامج
http://img218.imageshack.us/img218/2619/74888504.png (http://img218.imageshack.us/my.php?image=74888504.png)

mahmoud_abdou
28-04-2009, 09:45 PM
هذه عن طريق احد البرامج

لا واحده واحده و حلمك عليا

دا برنامج بيحدد الشيب و لا انت نزلته كده و خلاص
ايه مصدر البرنامج يعني؟؟؟

sww
28-04-2009, 09:59 PM
لا واحده واحده و حلمك عليا

دا برنامج بيحدد الشيب و لا انت نزلته كده و خلاص
ايه مصدر البرنامج يعني؟؟؟

من هذاالموقع

http://www.flashboot.ru/Files-file-87.html#87

mahmoud_abdou
28-04-2009, 10:03 PM
اخي alsihran

جرب ده كده بس النتايج مش اكيد بس جرب
http://driver.buffalo.jp/buf-drv/hd/ruflf640.exe

mahmoud_abdou
28-04-2009, 10:06 PM
من هذاالموقع

http://www.flashboot.ru/Files-file-87.html#87
مش قصدي قصدي انت نزلت البرنامج ده علي اي ساس
اشمعنا ده بالذات اللي نزلته

و لو ممكن ماركة الفلاشه و حجمها

sww
28-04-2009, 10:14 PM
مش قصدي قصدي انت نزلت البرنامج ده علي اي ساس
اشمعنا ده بالذات اللي نزلته

و لو ممكن ماركة الفلاشه و حجمها

دخلت الموقع وجلست اجرب البرامج الموجوده به
ماركة الفلاشه genx
حجمها 2 غيغا

mahmoud_abdou
28-04-2009, 10:18 PM
دخلت الموقع وجلست اجرب البرامج الموجوده به
ماركة الفلاشه genx
حجمها 2 غيغا
:eek::eek::eek::eek::eek::eek:


طبعا ما ينفعشي لازم تكون محدد البرنامج صح و الا مكنشي حد غلب

mahmoud_abdou
28-04-2009, 10:22 PM
بس ممكن يكون في صرفه
لاني صلحت فلاشه قبا كده genx يا 2 يا 4 جيجا
بس بصراحه مش فاكر الشيب بتاعها دلوقتي

بس هو كان cbm او chipsbank بس مش متذكر الرقم بالضبط ممكن بكرة اوصللك الهارد التاني و اشوفلك الرقم بالتحديد

بس برضه مش عاوز اديك امل كبير لان ممكن البرنامج اللي هتظبط بيه يقولك انا مش شايف الفلاشه زي الصيني كده بس اهي محاولة بكرة ان شاء الله

sww
28-04-2009, 11:02 PM
يعطيك الله الف عافيه
وانا في الانتظار
الفلاشه اللي عندي بلد الصنع تايوان
وهذه البيانات لفلاشة عندي اخرى من ماركة genx حجمها 4غيغا ولاتوجد بها مشاكل بلد الصنع الصين
http://img411.imageshack.us/img411/1803/85932588.png (http://img411.imageshack.us/my.php?image=85932588.png)

هوندااكورد
28-04-2009, 11:15 PM
http://i529.photobucket.com/albums/dd340/mohdmmj/mohdmmj2008.gif

محب المعرفه
28-04-2009, 11:24 PM
ألف شكر أخي الكريم \ mahmoud_abdou وجزاك الله خير الدارين لمجهوداتك الواضحه لأخوانك

أن حملت الثلاثة برامج اللي وضعتهم لي في المشاركه 131 على السريع ولا واحد منهم نفع

وبعد البحث في قوقل عن VID&PID: Vid_3538&Pid_0060

وجدت الموقع الصيني التالي ولم أفهم شىء منه

http://os.deepin.org/read-htm-tid-892177.html

علما بأن معلومات الفلاش مره أخرى هي :-


Name: IntelligentStick (USB2.0)
Logic Driver: F:\
VID&PID: Vid_3538&Pid_0060
Speed: high speed
VendorID: pqi
ProductID: IntelligentStick
Product Revision: 1100
Vendor Description: pqi
Product Description: IntelligentStick
Serial Number: AA04012700039416

الف شكر لك مقدما أخي الكريم ورحم الله والديك والمسلمين أجمعين

mahmoud_abdou
29-04-2009, 04:49 AM
يعطيك الله الف عافيه
وانا في الانتظار
الفلاشه اللي عندي بلد الصنع تايوان
وهذه البيانات لفلاشة عندي اخرى من ماركة genx حجمها 4غيغا ولاتوجد بها مشاكل بلد الصنع الصين

لو سمحت ارفع بيانات الصيني

mahmoud_abdou
29-04-2009, 04:51 AM
http://i529.photobucket.com/albums/dd340/mohdmmj/mohdmmj2008.gif

جزاك الله خير أخي و شكرا لمرورك

mahmoud_abdou
29-04-2009, 04:53 AM
أن حملت الثلاثة برامج اللي وضعتهم لي في المشاركه 131 على السريع ولا واحد منهم نفع


لاحظ اخي ان كل ده احنا لسه معرفناش نوع الشيب
و في المشاركة 131 برضه انا قولت ارفع بيانات الصيني

التلات برامج دول عموما للفلاشات من شركهpqi
بس معظم الشغل علي الشيب ارفع الصيني و نبدا من جديد

mahmoud_abdou
29-04-2009, 05:03 AM
أخي bedobedo
انت عديت علي المشاركة دي
http://www.absba.org/vb/showpost.php?p=7314850&postcount=169


أخي egle
ايه اخر الاخبار؟

محب المعرفه
29-04-2009, 06:55 AM
أخي الكريم \ mahmoud_abdou

بيانات الفلاشه بالرنامج الصيني هي :-

Device Name: ?[G:]?USB Mass Storage Device(pqi IntelligentStick USB Device)
PnP Device ID: VID = 3538 PID = 0060
Serial Number: AA04012700039416
Revision: 1100
Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed
Chip Vendor: (No match record)
Chip Part-Number: (No match record)
Product Vendor: pqi
Product Model: IntelligentStick
Tools on Web: (N/A)

جزاك الله كل خير وجعلها في موازين حسناتك

mahmoud_abdou
29-04-2009, 07:06 AM
Chip Vendor: (No match record)
Chip Part-Number: (No match record)

ج
:(:(:(
لو خدت بالك البرنامج مش عارف يحدد الشيب مع انه حديث
طيب نرجع للبضاعة القديمة ــ المتوفر حاليا__
التلات برامج بيدو رسايل خطا ايه ؟؟ عدم توافق مثلا و لا مش حاسيين بالفلاشه

و لو تاخد بالك البرنامج التالت معاه كتاب صغير pdf شرح ليه خدت بالك منه

حاول معاهم بشده لاني مش لاقي غيرهم
و بالنسبه للصفحه الصيني اللي كنت بعتها دا كان واحد بيشتكي انه مش لاقي برنامج لفلاشته اللي هي اخت فلاشتك حاجه مبشره يعني


في كمان نقطه في الموقع الروسي معظم الفلاشات من نفس الماركة شيباتها ut16x
فممكن برضه نجرب نشتغل عمياني و نشوف مع انه حاجه اساسيه ان الشيب يكون مقري علشان البرنامج يشتغل بس نجرب طول نفس معايا
و شوف البرامج اللي في المشاركة دي
http://www.absba.org/vb/showpost.php?p=7314850&postcount=169
و طريقه العمل مذكورة في الاول لانها اول فلاشه في الموضوع بتاع الاخ المتهاذي

mahmoud_abdou
29-04-2009, 07:49 AM
أخي alsihran
انا كنت سالتك علي اوبشن البرنامج CMB1180_Umptool_v4.02_mlc
انت دخلت جواه و شفت ايه النظام و لا لأ

انت هتدوس الاول علي format setup و بعدين دوس ok
هتجيلك اختيارات الفلاشه ممكن المساحه تكون متحجمه ن هناك

صورة زي دي كده
http://img209.imageshack.us/img209/9674/cbm1180.jpg

يا ريت ترفع صورتها من عندك
وكان في برضه برنامج انا وضعته في المشاركة 185 بس خلينا مع ده الاول

alsihran
29-04-2009, 12:47 PM
أخي alsihran
انا كنت سالتك علي اوبشن البرنامج CMB1180_Umptool_v4.02_mlc
انت دخلت جواه و شفت ايه النظام و لا لأ

انت هتدوس الاول علي format setup و بعدين دوس ok
هتجيلك اختيارات الفلاشه ممكن المساحه تكون متحجمه ن هناك

صورة زي دي كده
http://img209.imageshack.us/img209/9674/cbm1180.jpg

يا ريت ترفع صورتها من عندك
وكان في برضه برنامج انا وضعته في المشاركة 185 بس خلينا مع ده الاول



اخي محمود هذه هي الصوره التي طلبت
http://img207.imageshack.us/img207/7568/57644326.th.jpg (http://img207.imageshack.us/my.php?image=57644326.jpg)