المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : تصليح الفلاش ميموري --كلام نهائي--نسخه منقحة و مختصرة


الصفحات : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360

mr.sherif
01-11-2009, 01:26 PM
[CENTER]نوع الفلاشه Kingston
مساحتها 4GB
المشكلة الفلاشه لا تقرأ المساحه ولا تقبل الفورمات
مع انها جديده وفتحتها وجدتها كذلك ولم يتسنى لى ارجاعها

http://up1.arb-up.com/files/arb-up-2009-9/x5674363.jpg

a_s_d_1977
01-11-2009, 03:49 PM
و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
الحمد لله:) كيف حالك انت؟
بالنسبة للفلاشة دا نفس الشيب بتاع فلاشتي برضه :D
طيب اي برنامج من اللي نزلتهم بيجيب الinfo بتاعتها و لا لا
يعني مثلا ده
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Phison/Phison_PS2233-PS2237_v1.11.rar
جرب زرار get info لو قرا بيانات افلاشة يبقي هيفرمت عادي


طيب مش عاوزين كود الميموري شيب:):)
انا كنت اقترحت علي حضرتك كذا حل
اولا البرنامج الرسمي للفلاشات دي جربته؟؟؟؟
http://www.adrive.com/public/b714dc8509bad8a004bed426897b1e36a8eff1d47e70b775e5 fbb9a39d5795ff.html
ثانيا اقترحت انك تعمل شورت سيركت جربت ؟؟؟؟
و لو بتجرب علي فيستا الاكس بي افضل
و برضه الموضوع خاالص:D
انت كنت شاركت بفلاشة في الموضوع هنا في رمضان و انا كنت غايب
لو تحب نرجع نبدا فيها من جديد

اولا انا جربت برنامج الفلاشة ده من الموقع بتاعها
ثانيا الفلاشة بتقرا على الهاز يتتعرف بس بتدينى مساحة وهمية <32 ميجا> مع انها 32 جيجا
ثالثا انا شغال على ويندوز اكس بى Sp 3
بالنسبة للفلاشة الاخرى نوعها RunDisk نوع الchip بتاعها ramos
مكتوب عليها RA220T و اسفل { 091708} وشكرا ارجو الافادة يا استاذ محمود

rajawi
01-11-2009, 05:01 PM
اخي ممكن شرح كيفية الاشتغال بالبرنمج ده لاني حملته لم يعطيني نفس البيد الا على الفلاش
AU6981-6982-6983 v6.21

rajawi
01-11-2009, 05:04 PM
هدا ما وجد عندي على برنامجchip

Device Name: ?[H:]?Périphérique de stockage de masse USB(Kingston 2.0 USB Device)

PnP Device ID: VID = 0000 PID = 7777
Serial Number: D1D55CFB8
Revision: 8.00

Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: Alcor(??)
Chip Part-Number: AU6983

Product Vendor: Kingston
Product Model: (??:????U????????)

Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=4345

starbassma
01-11-2009, 06:24 PM
السلام عليكم ورحمة الله
ممكن اخي تحمل لي الملف هذا وهو لاصلاح الفلاش ممري
http://bbs.mydigit.cn/job.php?action=download&aid=105279
وهذه هي معلومات الجهاز

-------------
Device Name: ?[G:]?Périphérique de stockage de masse USB(Generic Flash Disk 2.0 USB Device)

PnP Device ID: VID = 5136 PID = 4678
Serial Number: 5&&2A3D63E0&&0&&7
Revision: 2.30

Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: micov
Chip Part-Number: MW6208

Product Vendor: (N/A)
Product Model: ?????E??I?U???ECE?????

Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=72332

http://bbs.mydigit.cn/job.php?action=download&aid=105279
-------
وهي من نوع kingston 2gb
بارك الله فيك
وشكلها انها كلما افتحها تقول فورمات واعمل فورمات ويرجع نفس المشكل

أشقر مشهور
01-11-2009, 09:00 PM
و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
الحمد لله:) كيف حالك انت؟
بالنسبة للفلاشة دا نفس الشيب بتاع فلاشتي برضه :D
طيب اي برنامج من اللي نزلتهم بيجيب الinfo بتاعتها و لا لا
يعني مثلا ده
http://www.flashboot.ru/uploads/file...2237_v1.11.rar (http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Phison/Phison_PS2233-PS2237_v1.11.rar)
جرب زرار get info لو قرا بيانات افلاشة يبقي هيفرمت عادي
الحمد الله بنشكر الله :)
بالنسبة للبيانات قراها بس لما بدوس على start بقول parameter file not fund :(

rajawi
01-11-2009, 10:46 PM
هدا ما وجد عندي على برنامجchip

Device Name: ?[H:]?Périphérique de stockage de masse USB(Kingston 2.0 USB Device)

PnP Device ID: VID = 0000 PID = 7777
Serial Number: D1D55CFB8
Revision: 8.00

Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: Alcor(??)
Chip Part-Number: AU6983

Product Vendor: Kingston
Product Model: (??:????U????????)

Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=4345

خي ممكن شرح كيفية الاشتغال بالبرنمج ده لاني حملته لم يعطيني نفس البيد الا على الفلاش
AU6981-6982-6983 v6.21

mohamedsql
01-11-2009, 10:54 PM
شكرا محمود باشا على شغلك الجميل واللى عملته معايا قبل كده

دى فلاشه واحد صاحبى

Device Name: ?Unknown Device
PnP Device ID: VID = 0000 PID = 0000
Serial Number: 5&&632D010&&0&&1
Revision: (Information not returned)
Device Type: Standard USB device - USB2.0 Full-Speed (USB1.1)
Chip Vendor: unknown(??)
Chip Part-Number: Recovery(????)?
Product Vendor: Unknown
Product Model: Device
Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=53927




يا رب يكون عندك ليها حل يارب

بأدعى لك والله حتى لو مش ليها حل

rahimo
01-11-2009, 11:06 PM
Device Name: ?[M:]?USB Mass Storage Device(Generic USB Flash Disk USB Device)
PnP Device ID: VID = 058F PID = 1234
Serial Number: 5&&21E739F&&0&&2
Revision: 7.76
Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed
Chip Vendor: Alcor
Chip Part-Number: AU6981~AU6983
Product Vendor: (N/A)
Product Model: (N/A)
Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=4345

mahmoud_abdou
02-11-2009, 01:21 AM
[CENTER]نوع الفلاشه Kingston
مساحتها 4GB
المشكلة الفلاشه لا تقرأ المساحه ولا تقبل الفورمات
مع انها جديده وفتحتها وجدتها كذلك ولم يتسنى لى ارجاعها




حضرتك جرب البرنامج
http://sites.google.com/site/mahmoudabdou/Home/SSS6686v.2.112%28TC58NC6686_MPTOOL%29.rar?attredir ects=0&d=1
بعد التنزيل و التشغيل هيطلب باسورد
5526568
ثم ستاتيك صفحة البرنامج الرئيسية
http://www.flashboot.ru/uploads/files/thumb/SSS_6686_TC58NC6686_MPTOOL.png
اذا الفلاشة ظهرت في مربع من المربعات خير و بركه و ابدا العملية
اولا انا جربت برنامج الفلاشة ده من الموقع بتاعها
ثانيا الفلاشة بتقرا على الهاز يتتعرف بس بتدينى مساحة وهمية <32 ميجا> مع انها 32 جيجا
ثالثا انا شغال على ويندوز اكس بى Sp 3
بالنسبة للفلاشة الاخرى نوعها RunDisk نوع الchip بتاعها ramos
مكتوب عليها RA220T و اسفل { 091708} وشكرا ارجو الافادة يا استاذ محمود

يعني برنامج الريكفري الخاص بالشركة ايضا قرا الفلاشة 32 ميجا؟؟؟؟
و لم ترد عليا في موضوع الشورت سيركت؟؟؟؟؟

و بالنسبة للفلاشة اللي كان قصدي عليها كان الشيب بتاعها phison مش ramos
عموما شوف الفلاشة من تحت لو مكتوب ur 22 24 26 25 28 30 31 ممكن يكون في امل
انما لو فلاشتك زي باقي الحالات ur27 مفيش الي الان حل
خلينا في الphison

mahmoud_abdou
02-11-2009, 01:31 AM
هدا ما وجد عندي على برنامجchip
Chip Part-Number: AU6983
خي ممكن شرح كيفية الاشتغال بالبرنمج ده لاني حملته لم يعطيني نفس البيد الا على الفلاش
AU6981-6982-6983 v6.21
اولا انا مش فاهم نقطة لم يعطيني نفس البيد الا على الفلاش
عموما البرنامج مثلا زي ده
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Alcor/AlcorMP(090817.MD).rar
بعد التنزيل دي الصفحة الرئيسية


http://www.flashboot.ru/uploads/files/thumb/AlcorMP%28090817.MD%29.png
لو تاخد بالك السطور كلها فارغة علشان مفيش فلاش واصل
انما عند توصيل الفلاش بيانات الفلاشة هتظهر في سطر من دول
اهم شئ تاكد من انه قرا مساحة الفلاشو مظبوط و اذا كله تمام دوس start

mahmoud_abdou
02-11-2009, 01:35 AM
السلام عليكم ورحمة الله
ممكن اخي تحمل لي الملف هذا وهو لاصلاح الفلاش ممري
http://bbs.mydigit.cn/job.php?action=download&aid=105279
Chip Vendor: micov
Chip Part-Number: MW6208
نوع kingston 2gb
بارك الله فيك
وشكلها انها كلما افتحها تقول فورمات واعمل فورمات ويرجع نفس المشكل

طيب و ليه تروح تحمل من الصيني و عندك الروسي ؟:confused:
البرنامج او البرامج للشيب ده موجوده بوفرة علي الروسي خد عندك
ابدا بالاحدث و اذا لم يقرا الفلاش جرب الاقدم و تاكد من انه قرا مساحة الفلاش قراءة صحيحة
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Ameco/Ameco_MW6208E_8208_1.2.0.8_20090724.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Ameco/Ameco_MW6208E_8208_1.2.0.5_20090415.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/MW6208_MPTool_V2.0_20071220.rar

mr.sherif
02-11-2009, 01:47 AM
البرنامج تعرف على الفلاشه كما فى الصورة التالية

http://www5.0zz0.com/2009/11/01/23/522405595.jpg (http://www.0zz0.com)

وتم ضبط سيتنج كالاتى VID / PID

rl=http://www.0zz0.com]http://www5.0zz0.com/2009/11/01/23/376624897.jpg[/url]

ورغم ذلك عند عمل ستارت للبرنامج ظهر هذا الخطأ

http://www5.0zz0.com/2009/11/01/23/535701737.jpg (http://www.0zz0.com)

ارجوا الافاده حيث سبق وحاولت عدة مرات بهذا البرنامج من قبل دون جدوى

mahmoud_abdou
02-11-2009, 01:52 AM
الحمد الله بنشكر الله :)
بالنسبة للبيانات قراها بس لما بدوس على start بقول parameter file not fund :(

طيب هو الشيب ده مش مباشر في شغله زي باقي الشيبات
المفروض انك في البداية تعمل ملف للاوبشن ثم من البرنامج تنفد هذه الاوبشنات

ان شاء الله كله جاي في الشرح بس الواحد مكسل شوية انما في مشروع شرح جميع الشيبات
دلوقتي ضع الملف ده (http://sites.google.com/site/mahmoudabdou/Home/%D8%A3%D8%B4%D9%82%D8%B1.ini?attredirects=0&d=1)ضمن ملفات البرنامج و بعدين شغل البرنامج و دوس ستارت
يمكن برضه عيب النسخة دي انها لاتحتوي علي اي ملف اوبشن عكس النسخ السابقة بيكون فيها ملف افتراضي للفورمات
و اثناء العملية هيقولك شيل الفلاشة و بعدين وصله تاني و استني شوية و دوس اوكي و كمل
و مبروك مقدما
شكرا محمود باشا على شغلك الجميل واللى عملته معايا قبل كده
يا رب يكون عندك ليها حل يارب
بأدعى لك والله حتى لو مش ليها حل
العفو أخي و ان كان ليا عتاب :(
كنت ارسلت رساله خاصة لحضرتك من فترة بخصوص الفلاشة الrundisk
بس برضه انا ملتمس ليك اعذار مش عذر واحد:)
انا في الاول ماكنتش باخد بالي من موضوع الرسايل برضه حتي فعلت اظهار التنبيه:D:D
عموما حصل خير ـ :):):):)
بالنسبة للفلاشة بقي الجهاز قاريها الاول و ظاهرة في صفحة التعريفات كويسه؟؟؟؟
لان حسب قراءة البرنامج مفيش قراءة اصلا:eek:
دي غالبا هتحتاج فك و نشوف بنفسنا الشيب لو الجهاز قاريها
لو مش قاريها يبقي لازم فك علشان نعمل شورت سيركت

mahmoud_abdou
02-11-2009, 01:58 AM
Device Name: ?[M:]?USB Mass Storage Device(Generic USB
Chip Vendor: Alcor
Chip Part-Number: AU6981~AU6983

Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=4345
تفضل أخي
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Alcor/AlcorMP(090817.MD).rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Alcor/AlcorMP(090817.02).rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Alcor/AlcorMP(090227).rar

mahmoud_abdou
02-11-2009, 02:04 AM
البرنامج تعرف على الفلاشه كما فى الصورة التالية
ارجوا الافاده حيث سبق وحاولت عدة مرات بهذا البرنامج من قبل دون جدوى


طيب طول بالك معايا و روق كده
لان التوشيبا يعني بياخد شوية مجهود:D
جرب دول كده
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/3S/SSS6690_USB_Flash_Sorting_v5.014.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/3S/SSS6690_USB_Flash_Sorting_v4.010.rar
و ايضا
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Skymedi/SK6211_PDT_20090709_BA.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/SK6211BA_20080917.rar

mr.sherif
02-11-2009, 03:14 AM
اشكرك اخى الفاضل على تعاونك
بالنسبه للبرنامجين اللى فى الاول اعطو خطأ وهذا صورته
http://www6.0zz0.com/2009/11/02/01/725236461.jpg (http://www.0zz0.com)
والبرنامجين التانين ايضا اعطو خطأ وهذ صورته مع انى عدلت فى ملف الكونفيج VID/PID
http://www6.0zz0.com/2009/11/02/01/703903575.jpg (http://www.0zz0.com)

mahmoud_abdou
02-11-2009, 03:29 AM
اشكرك اخى الفاضل على تعاونك
بالنسبه للبرنامجين اللى فى الاول اعطو خطأ وهذا صورته

والبرنامجين التانين ايضا اعطو خطأ وهذ صورته مع انى عدلت فى ملف الكونفيج VID/PID

(http://www.0zz0.com)

طيب بالنسبة لاخر برنامج اللي هو مخصص للشيي sk6211
الخطا في الصورة رقم 29
و ده معناه user stop
يعني انت اللي وقفت
سيبك من اي تعديل في الاوبشن
و يستحسن تمسح الفولدر و تفك الضغط من جديد
انت لما بتوصل الفلاشة في الاول خالص
البرنامج بيقراها و المربع لونه بيكون لبني و يقولك ready و لا ايه

mr.sherif
02-11-2009, 03:46 AM
طيب بالنسبة لاخر برنامج اللي هو مخصص للشيي sk6211
الخطا في الصورة رقم 29
و ده معناه user stop
يعني انت اللي وقفت
سيبك من اي تعديل في الاوبشن
و يستحسن تمسح الفولدر و تفك الضغط من جديد
انت لما بتوصل الفلاشة في الاول خالص
البرنامج بيقراها و المربع لونه بيكون لبني و يقولك ready و لا ايه

فكيت الضغط من جديد وهذه صورته عند تركيب الفلاشه
http://www6.0zz0.com/2009/11/02/01/834087725.jpg (http://www.0zz0.com)
وعند تشغيل البرنامج بيتحول اللون الى الاصغر ويكتب Busy ثم يعود لوضع البدايه

rajawi
02-11-2009, 03:55 AM
ممكن حل

هدا ما وجد عندي على برنامجchip

Device Name: ?[H:]?Périphérique de stockage de masse USB(Kingston 2.0 USB Device)

PnP Device ID: VID = 0000 PID = 7777
Serial Number: D1D55CFB8
Revision: 8.00

Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: Alcor(??)
Chip Part-Number: AU6983

Product Vendor: Kingston
Product Model: (??:????U????????)

Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=4345

خي ممكن شرح كيفية الاشتغال بالبرنمج ده لاني حملته لم يعطيني نفس البيد الا على الفلاش
AU6981-6982-6983 v6.21

mahmoud_abdou
02-11-2009, 03:55 AM
فكيت الضغط من جديد وهذه صورته عند تركيب الفلاشه
وعند تشغيل البرنامج بيتحول اللون الى الاصغر ويكتب Busy ثم يعود لوضع البدايه
:confused::confused::rolleyes::rolleyes:
شوف يا عمنا ــ تحليلي للوضع
ساعات بنكون متاكدين ان الشيب مثلا sk6211 و ننزل البرنامج يجيب نفس الخطا الحالي access error بيكون الحل في تغيير الاصدار
و بمراجعة البيد و الفيد في فلاشات زي بتاعتك و الحل كان ببرنامج SSS6690
اللي اعطاك خطا برضه و دي مش مشكلة لان غالبا بيحتاج تعديل في الاوبشن

انت قولت اخليك تجرب الشيبين ممكن برنامج يستجيب و الاخر لا انما الاتنين شافو الفلاشة
و الاتنين اعطوا خطا
فالامثل في نظري نمشي في الطريقين
ارجع تاني للبرنامج
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/3S/SSS6690_USB_Flash_Sorting_v4.010.rar
و ادخل علي الsetup
و عدل القيمة ce# الي 1-ce
و جرب

mr.sherif
02-11-2009, 04:13 AM
و ادخل علي الsetup
و عدل القيمة ce# الي 1-ce
و جرب

تم التعديل كما وضحت واليك الصوره لعل هنا شىء اخر لانه نفس الخطأ

http://www6.0zz0.com/2009/11/02/02/399547707.jpg (http://www.0zz0.com)

mahmoud_abdou
02-11-2009, 04:20 AM
تم التعديل كما وضحت واليك الصوره لعل هنا شىء اخر لانه نفس الخطأ


طيب خلي
scan type normal flash
و جرب و مش لازم صورة:) كفاية كلمتك
يعني بدل ما ترفع كل شوية

mahmoud_abdou
02-11-2009, 04:43 AM
طيب انا هقوم دلوقتي لصلاة الفجر

أبو ناصر 411
02-11-2009, 08:28 AM
طيب المفروض ان الشيب عادي لا حماية و لا الحوارات دي
طيب ممكن تفتحها و لا لا؟ يا اما البرنامج الشيب جينيس يكون قرا الكنترول غلط
او تكوت محتاجه شورت سيركت

أنا فتحت الفلاشة لكن ماقدرت أقرأ الكلام المكتوب لأنه بخط صغير جدا والحروف والارقام غير واضحة ! :D

mahmoud_abdou
02-11-2009, 08:33 AM
أنا فتحت الفلاشة لكن ماقدرت أقرأ الكلام المكتوب لأنه بخط صغير جدا والحروف والارقام غير واضحة ! :D


هههههههههه:D
الكل بيقول كده و بقولهم شوف عدسة مكبرة او نظارة
بس لازم نقراها و لو حرف واحد غلط بيطلع عليا بعدكده:p

a_s_d_1977
02-11-2009, 11:59 AM
يعني برنامج الريكفري الخاص بالشركة ايضا قرا الفلاشة 32 ميجا؟؟؟؟
و لم ترد عليا في موضوع الشورت سيركت؟؟؟؟؟

و بالنسبة للفلاشة اللي كان قصدي عليها كان الشيب بتاعها phison مش ramos
عموما شوف الفلاشة من تحت لو مكتوب ur 22 24 26 25 28 30 31 ممكن يكون في امل
انما لو فلاشتك زي باقي الحالات ur27 مفيش الي الان حل
خلينا في الphison[/QUOTE]

برنامج الريكفرى لم يعمل وقال UFD cannot use this program to repair
بالنسبة للشورت سيركت الاى سى زى ماقولت لحضرتك الاى سى مغطى بطبقة سمراء ولا يظهر حتى الارجل مفيش غير الكنترول بس اللى ظاهر فى طرف والطرف التانى علية المادة اللى حاولت بكل الطرق اشيلها بس مفلتحش
بالنسبة للفلاشة phison الحمد لله عملتها بس ساعات بتعلق مع usb يعنى مرة تقرا ومرة لا اغير مكانها تقرا وهكذا بس المهم عندى الفلاشة الجديدة 32 جيجا وشكرا

sword333
02-11-2009, 12:30 PM
السلام عليكم

عندي فلاش من نوع my flash 4 gb ومشكلتة يوم اركب الجهاز يبين تحت انة فية جهاز جديد بس يوم اسير جهاز الكمبيوتر ما احصل شي . كيف شي حل لة ؟؟ والا خلاص نرمية بالزبالة :)


Device Name: ?USB Mass Storage Device
PnP Device ID: VID = 1307 PID = 0163
Serial Number: 5&&1FB07BBB&&0&&2
Revision: (Information not returned)
Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed
Chip Vendor: USBest(??)
Chip Part-Number: UT163
Product Vendor: USB
Product Model: Mass Storage Device
Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=20663

أشقر مشهور
02-11-2009, 12:32 PM
:(:( بقول find device error

mr.sherif
02-11-2009, 12:33 PM
طيب خلي
scan type normal flash
و جرب و مش لازم صورة:) كفاية كلمتك
يعني بدل ما ترفع كل شوية

نفس المشكله
Err.Bad or Wrong Flash

وملاحظة الاتى بالنسبه لقراءة برنامج chip genius
chip Part-Number: TC58NC6690G1F/SK6211

وعند فتح الغطاء تم قرائة الشيب و المكتوب عليها
TH58NVG5T2ETA20

وجبت اصدار اعلى من نفس البرنامج هنا (http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/3S/SSS6690_USB_Flash_Sorting_v5.014.rar)

وغيرت مكان تركيب الفلاشه فى الكمبيوتر واشتغل البرنامج لكن ادانى
Err:Toomany bad blocks

حاولت فيها بعد التغير فى بيانات SETUP لكن ادانى
Err: Bad Controller

وبعد نزع الفلاشه من الكمبيوتر واعادة تركيبها لم يعد يتعرف عليها

المارد الاسمر
02-11-2009, 01:58 PM
اخى محمود لما عملت الشورت سيركت صارالفلاش يفتح ولكن المساحة كما هى صفر بايت ونوعه غير معرف :mad::mad::confused:
فى عندى الفلاشين مهمين بالنسبة اللى اهم من اللى قبل لانه فقدت الامل فيه
الفلاش الاول لما انسخ ايش على الفلاش ملف فى نص النسخ بيوقف ببطل ينسخ حولت الفرمات عليه من اكثر من برنامج ولكن المشكلة فى النسخ كما هى لم يزبط
والفلاش التانى لما تيجى تفتحه بطلب تهيئة ولما تهيئه بقللك لا يمكن اكمال التهية
وين لما مرة يزبط ترجع تعمل عليه تانى تفصل وتشغله برجع يقول هل تريد التهيئة ولا يمكن اكمال التهيئة

ارجو انك اتشوف اللى الحل فى الفلاش
وشكرااااااااااااااااااااااااااااا

rajawi
02-11-2009, 02:19 PM
اولا انا مش فاهم نقطة
عموما البرنامج مثلا زي ده
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Alcor/AlcorMP(090817.MD).rar
بعد التنزيل دي الصفحة الرئيسية


http://www.flashboot.ru/uploads/files/thumb/AlcorMP%28090817.MD%29.png
لو تاخد بالك السطور كلها فارغة علشان مفيش فلاش واصل
انما عند توصيل الفلاش بيانات الفلاشة هتظهر في سطر من دول
اهم شئ تاكد من انه قرا مساحة الفلاشو مظبوط و اذا كله تمام دوس start

اخي مشكور بس لاتضهر لي البينات الفلاش بعد ادخالها مع العلم انها تقرا ولا تريد الفرمة عادية يعني تصل للغاية نهاية وتعطي رسالة خطء والبرنامج الا حملت لا يتعرف عليها رغم انه الجهاز يتعرف عليها لوحده

skyman_128
02-11-2009, 04:05 PM
انا لم احط الفلاشة في الجهاز

بيطلعلى انه اضيف جهاز بس ما بتطلعش فى الاكسبلورة

وبعدين لم استخدمت بيرنامج التشب ضهرت خصائصه


هل ممكن علاج هذه المشكلة

وشكرا

mahmoud_abdou
02-11-2009, 04:14 PM
برنامج الريكفرى لم يعمل وقال UFD cannot use this program to repair
بالنسبة للشورت سيركت الاى سى زى ماقولت لحضرتك الاى سى مغطى بطبقة سمراء ولا يظهر حتى الارجل مفيش غير الكنترول بس اللى ظاهر فى طرف والطرف التانى علية المادة اللى حاولت بكل الطرق اشيلها بس مفلتحش
بالنسبة للفلاشة phison الحمد لله عملتها بس ساعات بتعلق مع usb يعنى مرة تقرا ومرة لا اغير مكانها تقرا وهكذا بس المهم عندى الفلاشة الجديدة 32 جيجا وشكرا

طيب احنا كنا جربنا برنامجين فقط انا كنت فاكرت انك جربت يعني
ساعات تغير الاصدار هو الحل
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/UdTools1_0_4_6_20081010.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Ameco/Ameco_MW6208E_8208_1.2.0.1_20090107.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Ameco/Ameco_MW6208E_8208_1.2.0.3_20090306.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/AMECO_MXT6208_UDiskTools_1.0.2.9_080325.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/MW6208_MPTool_V2.0_20071220.rar

mahmoud_abdou
02-11-2009, 04:19 PM
السلام عليكم
عندي فلاش من نوع my flash 4 gb ومشكلتة يوم اركب الجهاز يبين تحت انة فية جهاز جديد بس يوم اسير جهاز الكمبيوتر ما احصل شي . كيف شي حل لة ؟؟ والا خلاص نرمية بالزبالة :)
Chip Part-Number: UT163
Product Vendor: USB
Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=20663

عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
طيب طالما البرنامج قرا البيانات يبقي غالبا الفلاش متعرف تمام علي الجهاز
ممكن يكون مجرد مش متقسم
كليك يمين عل ماي كمبيوتر ثم
manage
ثم
disk management
و شو ف الفلاش هناك متقسم و لا لا؟
و لو امكن ارفع صورة
:(:( بقول find device error

طيب يا عم اشقر سيبك من الاصدار ده
جرب
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Phison_MPTool_MP2232_v1.06.00.rar
و بنفس ملف الاوبشن

mahmoud_abdou
02-11-2009, 04:26 PM
نفس المشكله
Err.Bad or Wrong Flash


وملاحظة الاتى بالنسبه لقراءة برنامج chip genius
chip Part-Number: TC58NC6690G1F/SK6211

وعند فتح الغطاء تم قرائة الشيب و المكتوب عليها
TH58NVG5T2ETA20


وجبت اصدار اعلى من نفس البرنامج هنا (http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/3S/SSS6690_USB_Flash_Sorting_v5.014.rar)


وغيرت مكان تركيب الفلاشه فى الكمبيوتر واشتغل البرنامج لكن ادانى
Err:Toomany bad blocks

حاولت فيها بعد التغير فى بيانات SETUP لكن ادانى
Err: Bad Controller

وبعد نزع الفلاشه من الكمبيوتر واعادة تركيبها لم يعد يتعرف عليها


طيب ثلاث نقط سريعة
اولا : رابط البرنامج الاحدث انا وضعته قبل كده و انت لما قولت خطا انا افترضت ان الخطا في البرنامجين مش قضيتنا:D
ثانيا : كويس انك فتحت الفلاشة بس الكود المذكور فوق دا كود الميموري شيب و ليس الكنترول شيب و هو فعلا كود شيب 4 جيجا
ثالثا: هات بقي المكتوب علي الكنترول شيب المربع الاصغر الاسود

mahmoud_abdou
02-11-2009, 04:37 PM
اخى محمود لما عملت الشورت سيركت صارالفلاش يفتح ولكن المساحة كما هى صفر بايت ونوعه غير معرف :mad::mad::confused:
فى عندى الفلاشين مهمين بالنسبة اللى اهم من اللى قبل لانه فقدت الامل فيه
الفلاش الاول لما انسخ ايش على الفلاش ملف فى نص النسخ بيوقف ببطل ينسخ حولت الفرمات عليه من اكثر من برنامج ولكن المشكلة فى النسخ كما هى لم يزبط
والفلاش التانى لما تيجى تفتحه بطلب تهيئة ولما تهيئه بقللك لا يمكن اكمال التهية
وين لما مرة يزبط ترجع تعمل عليه تانى تفصل وتشغله برجع يقول هل تريد التهيئة ولا يمكن اكمال التهيئة
ارجو انك اتشوف اللى الحل فى الفلاش
وشكرااااااااااااااااااااااااااااا

طيب لما عملت شورت سيركت الجهاز طلع صوت او رساله كانك نزعت الفلاشو و ركبتها تاني من جديد و لا لا
و الكنترول شيب مكتوب عليه ايه بما انك فاتحها؟
و هل جربت البرنامج تاني بعد الشورت سيركت و لا لا
و
بالنسبة للفلاشين دول حالات جديدة و لا قديمة؟؟

و لو حالات جديدة فين بياناتهم؟

اخي مشكور بس لاتضهر لي البينات الفلاش بعد ادخالها مع العلم انها تقرا ولا تريد الفرمة عادية يعني تصل للغاية نهاية وتعطي رسالة خطء والبرنامج الا حملت لا يتعرف عليها رغم انه الجهاز يتعرف عليها لوحده


و لا يهمك بتحصل كتير و الحل اصدار مختلف ليس الا
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/AlcorMP(081208).rar (http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/AlcorMP%28081208%29.rar)
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/AlcorMP(08092401).rar (http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/AlcorMP%2808092401%29.rar)
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/AlcorMP(080829).rar (http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/AlcorMP%28080829%29.rar)
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Alcor/AlcorMP_AU698X_090515.01.rar

mahmoud_abdou
02-11-2009, 04:41 PM
انا لم احط الفلاشة في الجهاز

بيطلعلى انه اضيف جهاز بس ما بتطلعش فى الاكسبلورة

وبعدين لم استخدمت بيرنامج التشب ضهرت خصائصه


هل ممكن علاج هذه المشكلة

وشكرا

عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
طيب طالما البرنامج قرا البيانات يبقي غالبا الفلاش متعرف تمام علي الجهاز
ممكن يكون مجرد مش متقسم
كليك يمين عل ماي كمبيوتر ثم
manage
ثم
disk management
و شو ف الفلاش هناك متقسم و لا لا؟
و لو امكن ارفع صورة

المارد الاسمر
02-11-2009, 05:03 PM
لما جربت طلع صوت كانك نزعت الفلاش و ركبتها تاني من جديد وجربت البرنامج تانى لكن ما زبط
والكنترول شيب المكتوب عليه بس الروح على الدار بشوفه وبقولك اياه
اما الفلاشين جديد الاول اللى بيوقف فى النسخ بياناته
)
PnP Device ID: VID = 0000 PID = 7777
Serial Number: 0403BF06
Revision: 8.00
Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed
Chip Vendor: Alcor
Chip Part-Number: AU6983
Product Vendor: (N/A)
Product Model: ?????E??I?U???ECE?????
Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=48340
والثانى
)
PnP Device ID: VID = 0930 PID = 6545
Serial Number: 001D92A5F5C45B8A070109C8
Revision: PMAP
Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed
Chip Vendor: Phison
Chip Part-Number: UP13~UP16
Product Vendor: (N/A)
Product Model: (N/A)
Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=20620

esoyyy
02-11-2009, 05:30 PM
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
ارجوك جرب كل الردود اللى بعتها لاصحاب الرسائل السابقة ولم تفلح
فلاشة كنجاستون جديدة لانج
ومساحتها 8 جيجا

وهذه هى :
Device Name: ?[J:]?USB Mass Storage Device(GENERIC USB Mass Storage USB Device)

PnP Device ID: VID = 0951 PID = 1625
Serial Number: 000FEAFB797DF97192CF0917
Revision: 1.00

Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: Toshiba
Chip Part-Number: TC58NC6690G1F/SK6211

Product Vendor: (N/A)
Product Model: (N/A)

Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=72885



وعلى فكرة كل مرة بيجبلى
3 - No flash chips on board.
تبع البرنامج
اللى بضع باسوورد لية
5526568
ارجو الحل جزاك الله خيرنا عنا وعلى فكرة مكتوب على الفلاشة
6690
u2-mec

أشقر مشهور
02-11-2009, 05:36 PM
:( لما بدوس start بقول load files fail , please check stting file *******

esoyyy
02-11-2009, 05:43 PM
على فكرة بتشاف على الجهاز وزى الفل ولكن كل ما احاول فتحها تعطينى
insert disk
اسف كنت عايز اقول انى جربت حجات كتير بس برضة مش نافعة

esoyyy
02-11-2009, 05:45 PM
ارجو الرد عليا فانا فعلا شخص محتاج هذه الفلاشة ودفعت بها دم قلبى

mahmoud_abdou
02-11-2009, 06:14 PM
لما جربت طلع صوت كانك نزعت الفلاش و ركبتها تاني من جديد وجربت البرنامج تانى لكن ما زبط
والكنترول شيب المكتوب عليه بس الروح على الدار بشوفه وبقولك اياه
اما الفلاشين جديد الاول اللى بيوقف فى النسخ بياناته
chip Vendor: Alcor
Chip Part-Number: AU6983
والثانى
Chip Vendor: Phison
Chip Part-Number: UP13~UP16
Tools on Web: ?http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=20620

بالنسبة للاول جرب
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Alcor/AlcorMP_AU698X_090515.01.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/AlcorMP%28080829%29.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/AlcorMP%2808092401%29.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/AlcorMP%28081208%29.rar
الثاني
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Phison_UP13-UP16_PS2232_V1.05.00.rar

mahmoud_abdou
02-11-2009, 06:28 PM
:( لما بدوس start بقول load files fail , please check stting file *******
طيب ملف اوبشن جديد
http://sites.google.com/site/mahmoudabdou/Home/%D8%A7%D8%B4%D9%82%D8%B12.ini?attredirects=0&d=1

mahmoud_abdou
02-11-2009, 06:35 PM
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
ارجوك جرب كل الردود اللى بعتها لاصحاب الرسائل السابقة ولم تفلح
فلاشة كنجاستون جديدة لانج
ومساحتها 8 جيجا
Chip Vendor: Toshiba
Chip Part-Number: TC58NC6690G1F/SK6211
وعلى فكرة كل مرة بيجبلى
3 - No flash chips on board.
تبع البرنامج
اللى بضع باسوورد لية
5526568
ارجو الحل جزاك الله خيرنا عنا وعلى فكرة مكتوب على الفلاشة
6690
u2-mec

و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
طيب انت جربت برامج ss6690
http://www.flashboot.ru/Files-file-315.html
و
http://www.flashboot.ru/Files-file-223.html

ومعلشي استحملني شوية لان الشيب دا فعلا مش بيجي بالساهل
و بعدين انا مليش بركة الا المنيا و بتوع المنيا ـ مقدرشي ازعلك و بعدين يحدث ما لا يحمد عقباه:D:p

esoyyy
02-11-2009, 06:39 PM
جربت الاثنين
bad or wrong flash

mahmoud_abdou
02-11-2009, 06:44 PM
جربت الاثنين
bad or wrong flash

طيب اناكنت قايم لاني مش شايف قدامي:)
بس احنا هنجرب بالبرنامج
http://www.flashboot.ru/Files-file-315.html
مع تعديل في الاوبشن اول شي
ادخل علي الsetup
و عدل القيمة ce# الي 1-ce
و جرب

اذا لسه
طيب خلي
scan type normal flash
و ان شاء الله هكون متواجد اخر اليل انما حاليا مش مركز بصراحة

a_s_d_1977
02-11-2009, 06:49 PM
طيب احنا كنا جربنا برنامجين فقط انا كنت فاكرت انك جربت يعني
ساعات تغير الاصدار هو الحل
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/UdTools1_0_4_6_20081010.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Ameco/Ameco_MW6208E_8208_1.2.0.1_20090107.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/Ameco/Ameco_MW6208E_8208_1.2.0.3_20090306.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/AMECO_MXT6208_UDiskTools_1.0.2.9_080325.rar
http://www.flashboot.ru/uploads/files/public/MW6208_MPTool_V2.0_20071220.rar

الاخ العزيز محمود لقد تم اصلاح الفلاشة وشكرا جزيلا لسيادتكم لقد وجت برنامج فى موقع روسى قام بالاصلاح ورجعلى الفلاشة للحجم بتاعها

a_s_d_1977
02-11-2009, 06:54 PM
دلوقت معايا فلاشة RunDisk مساحتها 8جيجا مكتوب عليها نوع الchip بتاعها ramos
مكتوب عليها RA220T و اسفل { 091708} الفلاشة تقيلة جدا فى التعرف على الجهاز ولا تتفرمت ولا تقبل اى شئ وده صورة البرنامج
Device Name: ?[G:]?USB Mass Storage Device(USBDisk RunDisk USB Device)

PnP Device ID: VID = 0FF9 PID = 1003
Serial Number: 5&&111DB94E&&0&&6
Revision: 2.02

Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: (No match record)
Chip Part-Number: (No match record)

Product Vendor: USBDisk
Product Model: RunDisk

Tools on Web: (N/A)
ارجوا الافادة وشكرا