منتديات المشاغب

منتديات المشاغب (http://www.absba.org/index.php)
-   أرشيف منتدى الهاردوير والصيانة (http://www.absba.org/forumdisplay.php?f=50)
-   -   طلب مساعدة بربط شاشتين على جهاز واحد (تم الرد) (http://www.absba.org/showthread.php?t=1426822)

elmalek 09-10-2019 01:40 PM

الموضوع سهل وبسيط وواضح مش عارف ايه هى المشكله

توصيل مخرج ال VGA بكابل VGA بمدخل ال VGA فى احدى الشاشتين

وتوصيل مخرخ HDMI بكابل HDMI فى مدخل HDMI بالشاشه الاخرى

elmalek 09-10-2019 02:17 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة C A M R Y (المشاركة 12276963)
بالنسبة لي المتاح بالكمبيوتر فقط VGA . اتمنى لو كان هناك مجال للـ HDMI :env:.

اكيد يوجد عندك مخرج DVI يمكن شراء كونفيرتر من DVI الى HDMI رخيص التمن حوالى

25 جنيه ثم توصيله بكابل HDMI الى مدخل HDMI بالشاشه الاخرى


ولكن عند شراء الكونفرتر تاكد انه مطابق لمخرج DVI الموجود بجهازك

فهناك نوعين كل نوع له عدد من السنون مختلفه صور المخرج بموبيلك وعند البائغ تاكد انه مطابق

لعدد السنون الموجود بجهازك








ا

elmalek 09-10-2019 02:24 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة المواطنx (المشاركة 12277493)
طيب اخواني الاكارم

الحين عندي كيبل ابو راسين يعني من جهة ان بوت و من الجهة الثانية اثنين اوت بوت .وشلون اسوي من اسكرين روزلوشن ؟؟؟

انا شبكت الشاشتين على الكيب ذا ابو راسين بس نفس سطح المكتب يطل في الشاشتين حاولت من اسكرين روزلوشن بس ما ضبطت وياي وش السوات يا شباب

الكابل ابو راسين حل سىء يعطى صوره متماثله فى الشاشتين وجوده رديئه

الافضل الحلين الذان ذكرتهم فى المشاركتين السابقتين

الحل الاول هو الافضل ولكن اذا لم يكن هناك مخرج HDMI فالحل التانى جيد ايضا

elmalek 09-10-2019 02:37 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة BuFaisal (المشاركة 12277071)
عليكم السلام ورحمة الله وبركاته

بإستخدام الكابل الموضح بالصورة باقتباسك ستكون الصورة بجودة VGA لأنها الاقل

ردي السابق كان سؤال موجه للخبراء بالموضوع
بإمكانية التوصيل عن طريق كابل HDMI بدون الحاجة لكابل VGA للحصول على صورة أفضل.


نعم بالتاكيد يمكن توصيل بكابل HDMI دون حاجه لكابل VGA

كما ذكرت فى المشاركات السابقه

المواطنx 09-10-2019 03:15 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة elmalek (المشاركة 12279088)
الموضوع سهل وبسيط وواضح مش عارف ايه هى المشكله

توصيل مخرج ال VGA بكابل VGA بمدخل ال VGA فى احدى الشاشتين

وتوصيل مخرخ HDMI بكابل HDMI فى مدخل HDMI بالشاشه الاخرى

كلامك صحيح لو في مخرج HDMI ولكن لا يوجد مخرج HDMI لا في الكبميوتر ولا اي من الشاشات

elmalek 09-10-2019 03:20 PM

ولكن اكيد هناك مخرج DVI فى الكومبيوتر استخدمه بدلا من HDMI

وفى الشاشه اكيد مدخل DVI استخدمه

ووصلهم عن طريق كابل DVI

C A M R Y 09-10-2019 04:51 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة elmalek (المشاركة 12279094)
اكيد يوجد عندك مخرج DVI يمكن شراء كونفيرتر من DVI الى HDMI رخيص التمن حوالى

25 جنيه ثم توصيله بكابل HDMI الى مدخل HDMI بالشاشه الاخرى


ولكن عند شراء الكونفرتر تاكد انه مطابق لمخرج DVI الموجود بجهازك

فهناك نوعين كل نوع له عدد من السنون مختلفه صور المخرج بموبيلك وعند البائغ تاكد انه مطابق

لعدد السنون الموجود بجهازك

للأسف غير متوفر بالجهاز منفذ DVI :sa:

elmalek 09-10-2019 06:05 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة C A M R Y (المشاركة 12279142)
للأسف غير متوفر بالجهاز منفذ DVI :sa:

لو محتاج شاشتبن هات كرت شاشه جديد وهناك كروت متوسطه التمن

واذا لم يكن مهم عندك استخدام شاشتين فلا داعى لشراء كارت جديد

C A M R Y 09-10-2019 08:58 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة elmalek (المشاركة 12279162)
لو محتاج شاشتبن هات كرت شاشه جديد وهناك كروت متوسطه التمن

واذا لم يكن مهم عندك استخدام شاشتين فلا داعى لشراء كارت جديد

لا هوا شغال تمام بالوصله الي كنت حاطط صورتها .. لكن ليس بجودة عالية لكنها كافية للعرض


والجهاز خاص بالعمل ليس جهازي الخاص ..

المواطنx 10-10-2019 02:13 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة elmalek (المشاركة 12279162)
لو محتاج شاشتبن هات كرت شاشه جديد وهناك كروت متوسطه التمن

واذا لم يكن مهم عندك استخدام شاشتين فلا داعى لشراء كارت جديد

احسنت اخوي ... زي ما تفضلت ما هو مهم عندي اسخدام شاشتين بس قلت اشوف و اجرب عشان اشتغل براحة و لكن لا مشكلة ان شاء الله
يعطيك العافية hh:


الساعة الآن 09:15 PM